Es frena la compra per part de Govern d’un dels edificis de lloguer a preu assequible

El propietari d’un dels dos blocs que s’havien d’adquirir pròximament amb un nou crèdit extraordinari ha desestimat el procediment, però, des de l’Executiu es remarca que, així i tot, es trauran gairebé 200 habitatges en dos anys

Visita al bloc de pisos d'Arinsal.
Visita al bloc de pisos d'Arinsal.

El Govern va portar endavant, en primera instància, la compra i arrendament de diversos edificis del país per tal d’habilitar-los per a que siguin habitatges de lloguer assequible. Dos blocs, però, van quedar per més endavant, amb un nou crèdit extraordinari. Malgrat això, la compra d’un d’ells ha caigut en fer-se enrere el propietari i desestimar el procediment. La ministra d’Habitatge, Conxita Marsol, ha remarcat que no es valora de moment buscar alternatives tenint en compte que es tindran gairebé 200 pisos d’aquesta modalitat en els pròxims dos anys.

Les expectatives de Marsol son elevades. La ministra ha assegurat que al llarg del pròxim dos anys es posaran al mercat fins a gairebé 200 pisos de lloguer assequible, tenint en compte els diversos projectes que estan en marxa. En quinze dies s’espera poder presentar el que serà el pla de l’habitatge a preu assequible. Abans, però, es firmaran les escriptures de les compres i dels contractes d’arrendaments. Marsol confia a què un bloc a Sant Julià i un a Andorra la Vella puguin estar enllestits a final d’any i poder disposar ja d’aquests pisos. “Son els que necessiten menys rehabilitació i, per tant, poden anar més de pressa”, ha remarcat. A Ordino també hi ha algun bloc que pot anar amb certa agilitat.

Pel que fa als blocs que s’havien d’adquirir més endavant a causa de manca de pressupost, hi ha un d’ells que finalment no es portarà endavant. Marsol ha remarcat que ha estat un desistiment del propietari. L’altre, però, ja està en marxa la feina per preparar el crèdit extraordinari. Actualment, i de moment, no es planteja buscar una alternativa a aquest edifici que finalment no s’adquirirà. La ministra ha assegurat que “ja tenim una bona base, tenint en compte que nosaltres volem fer-ne d’altres, ja hi ha blocs de particulars que es poden posar a disposició, i ja hem començat a parlar amb l’associació de propietaris”.

Finalment, pel que fa al bloc de la Borda Nova, a finals del mes de juliol es començarà la construcció de l’edifici amb dues plantes de garatges i les edificacions de tres pisos. El ministre de Territori, Raül Ferré ha explicat que s’ha retardat la finalització a causa de moviments de terres que han dificultat alguns procediments. Les previsions assenyalen que es podran tenir enllestits, també, durant el primer semestre del 2025, i que comptarà amb 44 habitatges.

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending