La Creu Roja preveu tenir en marxa a l’octubre el centre de dia dels Paraires

El Copríncep francès aporta la meitat -150.000 euros- del que costa la inversió inicial per posar a punt un equipament que acollirà 36 usuaris i per al qual l’ONG incrementarà en onze persones el seu equip professional

Aquest mes s'haurien de deixar gairebé enllestides les obres.
Aquest mes s'haurien de deixar gairebé enllestides les obres. creu roja andorrana

La Creu Roja preveu tenir en marxa entre els mesos de setembre i octubre el centre de dia dels Paraires, un local de 400 metres quadrats a l’avinguda del Fener que s’està acabant de rehabilitar i adequar per a la funció que ha de tenir. La inversió inicial per posar a punt les instal·lacions és de 300.000 euros. La meitat l’aportarà el Copríncep francès, segons que han anunciat aquesta tarda el president i el vicepresident de l’entitat, Josep Pol i David Fraissinet, respectivament, i el representant del cap d’Estat francès, Pascal Escande.

La injecció de 150.000 euros permetrà “accelerar les obres”, que Pol ha assegurat que durant aquest mes haurien d’acabar, i després al setembre s’hauria d’acabar d’adequar el local per posar-lo en marxa a tot estirar l’octubre. Serà el tercer centre de dia gestionat per la Creu Roja després del d’Andorra la Vella, que acull 42 usuaris i el de Sant Julià, que en té 10. El d’Escaldes podrà acollir 36 usuaris. La posada en marxa d’aquest darrer centre portarà l’ONG a ampliar amb onze professionals de diversos sectors -infermeria, TCAIs, terapeutes, tècnics de transport sociosanitari…- un equip que passarà a tenir 25 tècnics.

IMG 9803
David Fraissinet, Josep Pol i Pascal Escande durant la compareixença.

Els dos dirigents de la Creu Roja han explicat que el ministeri d’Afers Socials té una relació de més de cent persones que necessiten aquest tipus de suport. De ser atesos almenys durant el dia. Quan entri en servei el centre d’Escaldes, s’oferiran en total 88 places. Tots els eventuals usuaris “passen un filtre” i “no és la Creu Roja que fa el filtre sola sinó que és Govern”, han explicat Pol i Fraissinet. “La necessitat és una de les motivacions que ens ha aportat a acordar l’ajut”, ha destacat Escande.

SUPORT FRANCÈS

El cap del gabinet del Copríncep francès ha recordat que Macron “sempre ha estat molt sensible amb tot això” i davant un informe que es va fer en relació al treball realitzat a Andorra per la Creu Roja, repassant les necessitats al Principat, el Coprincipat francès va decidir “atorgar una subvenció excepcional”. Escande ha recordat que l’aportació “és una de les més importants que hem donat mai aquí a Andorra” i ha ressaltat que això evidencia “l’interès que té el Copríncep sobre les coses d’Andorra”.

WhatsApp Image 2023 07 12 at 15.59.25 (1)
L'equipament estarà situat en un edifici de l'avinguda del Fener d'Escaldes.

Fraissinet ha confirmat també com de “fàcil” ha estat la gestió amb els representants del Copríncep. “Ha estat una gestió que s’ha fet molt ràpida, amb tota facilitat. Ha anat tot molt fluid perquè més enllà dels diners hi havia aquesta intenció d’ajudar”. No es descarta que Emmanuel Macron pugui arribar a presenciar la inauguració oficial de l’equipament. Josep Pol ha destacat, tornant al servei que s’ofereix, l’acompanyament que es fa als usuaris. “Els anem a buscar a casa de bon matí i a la tarda els hi tornem a portar”. Pel mig es fan activitats de caràcter psicomotriu o a nivell cognitiu i s’ofereix servei com el de podologia.

Comentaris

Trending