Els bombers i l’AGIA inicien una campanya amb consells d’actuació front un incendi

A través dels administradors de finques es farà arribar als veïns dels edificis les mesures tant de prevenció, com de bones pràctiques en cas de sofrir un accident domèstic

Jordi Farré i Jordi Galobardas a la presentació de la campanya.
Jordi Farré i Jordi Galobardas a la presentació de la campanya.

La unitat de prevenció del cos de bombers i el Col·legi Professional d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) han treballat conjuntament en una campanya de sensibilització i amb consells enfront d’un incendi a la llar. Aquest tríptic amb advertències i bones pràctiques davant aquest tipus d’accident domèstic es farà arribar als veïns dels edificis a través dels administradors.

Jordi Farré, director adjunt del cos de bombers, ha explicat que 88 de les 247 actuacions que es van fer l’any passat van ser a domicilis. En gran part d’elles, es van detectar males pràctiques per part dels afectats, que poden posar en perill tant la seva vida, com la dels veïns. Per tant, conjuntament amb l’AGIA, s’ha posat en marxa aquesta campanya per prevenir accidents més greus.

Quan es dóna un incendi a una llar, hi ha tres pràctiques principals que la gent fa malament i que és completament necessari canviar, ha explicat Farré. La primera d’elles és deixar la porta oberta, permetent que el fum surti a l’escala de l’edifici. “La majoria de les víctimes no moren pel foc, sinó per la inhalació”, ha apuntat el director adjunt. La segona és voler tenir cures dels béns i voler treure massa coses del domicili. I, la tercera, no avisar a la resta de veïns del que està passant.

En aquest aspecte, Farré ha volgut destacar la importància de confinar-se al propi domicili quan l’incendi s’està produint en una altra llar. Tot i que la primera reacció sempre és fugir, “el més segur es quedar-se tancat i esperar l’actuació dels bombers”. A més, ha volgut avisar que mai s’ha de sortir per un balcó o finestra en aquests casos.

El president d’AGIA, Jordi Galobardas, ha explicat que ajudaran “a distribuir la infografia entre totes les comunitats que es gestionen des del col·legi a través dels gestors immobiliaris”. També s’hi difondrà a les xarxes socials dels bombers, perquè arribi a més gent. Farré ha explicat que aquesta és la primera campanya de moltes que hi tenen preparades, com prevenció en l’estocatge de material inflamable a pisos o el manteniment de llars i xemeneies.

Etiquetes

Comentaris

Trending