700 participants i 6.000 euros recaptats en la Caminada (virtual) contra el càncer

Assanca considera “tot un èxit” la iniciativa, que permetrà ajudar a l’entitat a finançar els serveis que dona als afectats per la malaltia

Un grup dels participants en la caminada, en aquest cas al Parc Central.
Un grup dels participants en la caminada, en aquest cas al Parc Central. ASSANDCA

L’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) ha celebrat aquest divendres la ja tradicional Caminada per recaptar fons. Enguany, ha optat per un format virtual donada la situació sanitària provocada pel coronavirus. No es pot dir que els hagi sortit malament la idea: 707 persones s’han inscrit i s’han recaptat 6.000 euros, dels quals 5.500 per les inscripcions i 500 aportats per la Fundació Jacqueline Pradère.

El president d’Assandca, Josep Saravia, ha valorat positivament la participació d’enguany: “Atesa la situació de pandèmia i que hi ha molta gent confinada, i en no poder fer un acte que reunís la gent físicament, no sabíem què ens podíem trobar, i estem molt contents de com ha anat”. L'any de més participació, el 2017, es van comptabilitzar 1.250 persones. Així, es considera que superar la meitat d’aquest nombre, és “tot un èxit”.  

A banda, des de l’entitat es posa en relleu que el descens de participant no ha estat proporcional a la caiguda de la recaptació. Així, es remarca que 707 persones són el 57% de 1.250, el màxim reunit en una Caminada. En canvi 6.000 euros són el 78% de 7.700 que es manté com a quantitat màxima aconseguida en una edició.

Enguany, tothom ha pogut caminar o córrer la distància que ha desitjat on ha volgut i quan li ha vingut bé. El que es demanava, això sí, és que es compartissin fotografies amb la samarreta posada a les seves xarxes socials amb l’etiqueta #CaminadaContraelCàncer2020. S’han obtingut així 200 imatges que es recopilaran podrà veure properament en un mosaic virtual.

En tot cas, recalca Assandca, s’ha aconseguit una recaptació que serà important perquè l’entitat pugui oferir els seus serveis als malalts de càncer al llarg de l’any que ve.

Etiquetes

Comentaris

Trending