Ubach va a Santo Domingo per ‘ajudar’ a preparar la Cimera dominicana del 2022

La titular d’Exteriors participa en la primera reunió de ministres d’Afers Estrangers de la trobada iberoamericana de l’any que ve en què s’ha triat el xilè Andrés Allamand com a substitut de Rebeca Grynspan

Maria Ubach en la taula presidencial com a representant del país darrer organitzador de la Cimera.
Maria Ubach en la taula presidencial com a representant del país darrer organitzador de la Cimera. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest divendres a la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans que s’ha celebrat avui a Santo Domingo, la capital de la República Dominicana. La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana l’any 2022.

Durant la reunió s’ha escollit el nou secretari general iberoamericà en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el seu mandat el 10 de setembre després de vuit anys al capdavant de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). Així doncs, s’ha triat a l’actual ministre de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand. També s’ha decidit que Equador serà la seu de la XIX Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern.

51707068955 fc0776b720 o
Els participants a la trobada de ministres d'Afers Exteriors.

En la trobada també s’ha refermat el compromís de la Conferència Iberoamericana per impulsar les quatre iniciatives de cooperació que van sorgir de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra al mes d’abril d’enguany. Unes iniciatives relacionades amb la conscienciació ciutadana per assolir els ODS, la lluita contra la malaltia de chagas, l’Institut de Llengües Indígenes i l’eliminació de la violència contra les dones.

Etiquetes

Comentaris

Trending