Ubach analitza amb el nou secretari general iberoamericà la implicació d’Andorra en la conferència

Aquesta ha estat la primera trobada presencia des de la presa de possessió de l'exministre xilè Andrés Allamand

Allamand i Ubach aquest divendres a Madrid.
Allamand i Ubach aquest divendres a Madrid. sfga

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut una reunió a Madrid amb el nou Secretari General Iberoamericà, Andrés Allamand. Aquesta ha estat la primera trobada presencial entre ambdues autoritats des de la presa de possessió d’Allamand el mes de febrer d’enguany, substituint Rebeca Grynspan que va finalitzar el seu mandat després de vuit anys al capdavant de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB).

Durant la trobada, Ubach i Allamand han intercanviat impressions sobre la situació política a escala global i sobre les reunions preparatòries per a la celebració de la propera Cimera Iberoamericana de la República Dominicana. La ministra i el secretari també han tractat la implicació d’Andorra en diferents àmbits de la Conferència Iberoamericana. Es recorda que Andrés Allamand va visitar oficialment el Principat al setembre del 2021, quan exercia de ministre d’Afers Exteriors de Xile.

En el marc del seu desplaçament a Madrid, Maria Ubach també s’ha reunit amb els ambaixadors de Corea del Sud, Kazakhstan i la Xina acreditats a Andorra, amb qui ha abordat els temes de cooperació en curs, així com l’agenda multilateral i el context geopolític actual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending