Els ucraïnesos es fan sentir contra els bombardejos a civils i acusen Rússia de “terrorista”

Una trentena de persones, entre residents al país, refugiats i d’altres nacionalitats, s’han concentrat davant de la representació diplomàtica russa al Principat a Escaldes-Engordany

Una imatge de la concentració.
Una imatge de la concentració. Alba Llacuna

Una trentena de ciutadans, principalment, ucraïnesos establerts al Principat s’han concentrat davant la seu del cònsol honorari rus a Andorra, al carrer Santa Anna d’Escaldes, per mostrar la seva repulsa contra Rússia pels darrers atacs a posicions civils de diverses ciutats d’Ucraïna. La concentració ha sorgit aquest matí de manera gairebé espontània i els participants han portat banderes i cartells on s’acusa les autoritats russes d’actuar com a “terroristes”.

De forma esporàdica, però amb un objectiu clar, mostrar el seu rebuig i indignació vers els bombardejos a civils a diferents ciutats ucraïneses, s’han reunit una trentena de persones aquesta tarda davant del consolat honorari rus a Andorra, al carrer Santa Anna d’Escaldes-Egordany. “Aquest matí ha estat molt trist per Ucraïna, inimaginable, perquè moltes persones, inclosos nens, han mort a causa dels bombardejos, en posicions molt allunyades d’objectius militars. És una tragèdia”, indicava una de les concentrades, a qui ha costat contenir l’emoció.

Entre els assistents s’ha repartit un escrit, en castellà i català, on qualificaven Rússia de “terrorista” i que  mostra “odi als valors europeus i a la democràcia”. A més, advertien que Rússia “segueix cegament les ordres de matar i mutilar civils, atacant llunys dels objectius militars”, així com que “les conseqüències del dèspota són un perill nuclear per a tot Europa i tot el món”.

 

Una concentració que s’ha organitzat en diferents ciutats i en les quals, com ha puntualitzat un dels impulsors, Anatolii Myshkin, amb un crit comú: “Europa, si us plau, ajuda’ns a defensar-nos, és molt important ara, crucial. Ucraïna necessitar ser forta”. De fet, entre els concertants hi ha la sensació que el bombardeig d’aquest matí és un pas cap a una nova dimensió de la guerra i, per tant, temen per aquells que no han marxat del país, siguin o no familiars.

Tot i ser una trobada totalment pacífica, com marca el protocol, policies del grup de suport al manteniment a l'ordre han vigilat l'edifici, l'establiment empresarial que comanda el cònsol honorari rus a Andorra, Narcís Socías, i on està registrada la seu diplomàtica, per evitar que més enllà de la protesta no hi hagués aldarulls. Entre els que no hi han assistit hi ha el cònsol honorari ucraïnès, Antoni Zorzano, que ha disculpat en tenir altres compromisos, i la presidenta de l'Associació d'Ucraïnesos d'Andorra, Anastasia Kravets

Comentaris (10)

Trending