Els residents francesos temen un tancament del consolat a causa del descens d'inscrits

La baixada ja ha provocat que es passi de tres a un conseller, i s'han mobilitzat a les xarxes socials per fomentar les altes al registre diplomàtic

Representació diplomàtica de França a Andorra.
Representació diplomàtica de França a Andorra. ARXIU

Els residents francesos temen que es pugui tornar a tancar la seva representació consular a Andorra a causa del descens en el número d'inscrits. Pel moment i a causa de la disminució els consellers consulars han passat de tres a un. Per evitar el possible tancament, els residents s'han mobilitzat per mitjà de les xarxes socials.

Els residents francesos a l'estranger s'han d'inscriure en el registre del consolat. Passats cinc anys ho han de tornar a fer. És una gestió que es pot efectuar digitalment. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint a Andorra. D'ells 2.400 estan inscrits a les llistes electorals que els permeten votar en les eleccions al seu país i 1.900 inscrits als registre, on s'inclouen els menors. És aquest darrer registre el que es té en compte a l'hora de prendre qualsevol decisió com la ja esmentada reducció de consellers que implica un descens també de la representitivitat.

La preocupació ara és que si no puja el número d'inscrits es pugui tornar a traslladar el consolat a Barcelona i obligar, d'aquesta manera, els residents a anar allà o a Madrid per a fer qualsevol gestió. El consolat va tancar l'agost del 2017. Les queixes dels residents van propiciar la seva reobertura el febrer de l'any passat.

Des d'aquella data i prèvia cita, La pàgina web de l’ambaixada es va actualitzar en el curs del mes de gener del 2020. Allà, els residents poden trobar les informacions necessàries per a la realització de diversos tràmits, com poden ser el registre consular en línia i els documents que s’han de proporcionar, i permetrà l’accés a la sol·licitud de cites. La reobertura del consolat va ser una promesa del president de la República i copríncep francès, Emmanuel Macron, en la seva visita al Principat. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending