Portugal tanca fronteres durant un mínim de dues setmanes

El ministre d’Interior anuncia que no es deixarà sortir cap ciutadà del país tret de casos excepcionals ni per terra ni per mar ni per aire

Ambulàncies a l'exterior de l'hospital Santa Maria a Lisboa.
Ambulàncies a l'exterior de l'hospital Santa Maria a Lisboa.

Portugal ha anunciat que, almenys durant les dues properes setmanes, es limitarà de forma important les sortides dels seus ciutadans cap a altres països. Es tracta d’un intent de contenir l’expansió del coronavirus, que continua desfermat i sense control al país lusità. Només es podrà creuar la frontera en “casos excepcionals”.

Així ho ha anunciat aquest dijous el ministre d’Interior, Eduardo Cabrita. “El govern adopta la mesura de limitació de desplaçaments cap a l’exterior en els propers 15 dies”, ha avançat. La mesura afecta tant als viatges per via terrestre -la frontera amb Espanya quedarà tancada- com per aire o mar.

La mesura s’ha donat a conèixer, justament, durant el debat parlamentari que ha servit per a renovar l’estat d’emergència, amb el suport dels principals partits. L’acció intenta controlar una pandèmia absolutament desfermada en la seva tercera onada, que ha deixat, en paraules del primer ministre, António Costa, “un nombre dramàtic” de morts, que ha atribuït a la coincidència de les conseqüències de les festes nadalenques i l’aparició de la variant anglesa.

Així, aquest dijous s’han notificat fins a 16.432 nous positius, un altre rècord, i 303 víctimes mortals. HI ha més de 6.500 pacients ingressats als hospitals i 782 a les unitats de cures intensives.

Etiquetes

Comentaris

Trending