Frontera efectivament oberta per anar a la Seu, a Puigcerdà o a Sort

Després d’una matinada de moviments diplomàtics i contactes per acabar de llimar serrells, i d'hores de confusió, des de les 11 del matí s'ha deixat passar cap a Espanya amb fluïdesa

https://youtu.be/0XoeP-SXpCo

La policia espanyola ha deixat passar amb fluïdesa per la frontera des del Principat i cap a Espanya a partir de les 11 del matí d'aquest divendres. En principi, els moviments autoritzats de forma general ho són per a l'Alt Pirineu i Aran. És a dir, es pot anar fins a la Seu o a Puigcerdà, alhora que també als dos Pallars i a l'Alta Ribagorça. Després d'hores de contactes diplomàtics per acabar de llimar serrells i de certa confusió, ha arribat el llum verd.

Fonts diplomàtiques han assegurat que a falta de la comunicació oficial amb la policia nacional, però vist que els acords hi eren i l'acumulació de vehicles ja començava a ser notable, la policia ha acabat deixant passar els vehicles després d'unes hores de confusió.

De fet, durant bona part de la matinada s’han estat fent gestions i mirant de resoldre els serrells que quedaven per tancar tot i que dijous, formalment, ja es va anunciar formalment que Espanya havia aprovat que els ciutadans andorrans es poguessin moure per la zona que comprèn la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. L'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros ha dit aquest divendres que tot ha estat qüestió d'"un pur tràmit administratiu".

A l'espera de l'autorització alguns vehicles amb matrícula andorrana han hagut de girar cua perquè no han pogut passar. La situació s'ha normalitzat amb l'arribada al punt fronterer d'un oficial de policia. Després d'una conversa telefònica ha autoritzat el pas de tots els vehicles. A banda dels turismes, durant el matí hi ha hagut molta circulació de camions i de ciclistes-

La frontera d'Andorra amb Espanya.

Relacionat

Espanya reobre aquest divendres la frontera però no permet els seus ciutadans venir

Ros ha recordat que els andorrans i residents es poden moure per la zona més pròxima i no descarta que aviat es pugui incloure la Catalunya central i Girona que entraran en fase 3 a partir de dilluns. Òbviament, i en el marc d’un estat d’alarma encara vigent a Espanya, si en un control s’agafa un vehicle en una zona on no hi podria estar, les autoritats corresponents poden imposar les sancions corresponents, més enllà d’obligar l’automòbil en qüestió a fer marxa enrere. Les previsions és que hi hagi fortes retencions de sortida del país durant tot el dia. 

 

 

 

Comentaris (15)

Trending