Jean-Claude Tribolet és el nou ambaixador de França

El diplomàtic, amb molta experiència, substituirà Jocelyne Caballero i s'incorporarà al càrrec en els pròxims dies

El nou ambaixador en un discurs a Alemanya.
El nou ambaixador en un discurs a Alemanya. Altaveu

Jean-Claude Tribolet ha estat nomenat aquest divendres nou ambaixador de França a Andorra. És un diplomàtic amb una llarga trajectòria on destaca la direcció adjunt de la direcció de la Unió Europea al ministeri d'Europa i Afers Exteriors de la República Francesa. La seva experiència s'ha considerat un aspecte clau per nomenar-lo a la representació del país veí del nord a Andorra.

Tribolet substituirà Jocelyne Caballero que va deixar el càrrec el mes passat. El nomenament s'ha allargat més del que estava previst a causa de la pandèmia de la Covid-19.  El nou ambaixador ha de tenir un paper clau en la negociació de l'Acord d'Associació d'Andorra amb la Unió Europea (UE). Tribolet és va llicenciar en periodisme i tècniques de la informació a la prestigiosa escola d'Estrasburg (considerada la millor de França). Va  fer de periodista televisiu. Entre els anys 1976 i 1983 va estar en el món educatiu. El diplomàtic ha treballat a Austràlia (Canberra), Nova Delhi i Berlín i va estar quatre anys com a camp de premsa de l'ambaixada de França a Londres.

Té 62 anys i també va ser cònsol general a Frankfurt on va potenciar la cooperació entre França i Alemanya. És un enamorat del pais germànic i parla perfectament la seva llengua. Hi va anar per primera vegada l'any 2001 per la inauguració dels locals del Lycée Victor Hugo a Rödelheim. L'acte va comptar amb la presència de l'aleshores ministre d'Exteriors Hubert Védrine i de Petra Roth, que després seria alcaldessa de Frankfurt.

Els principals reptes del nou ambaixador seran la cooperació amb Andorra, la remodelació de la carretera d'accés des de França i la lluita contra el contraban d'alcohol i de tabac, sense oblidar la potenciació de l'ensenyament superior francès.

 

 

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending