L’empresari Narcís Socías nomenat cònsol honorari de Rússia

El nou ‘delegat’ rus substitueix ‘l’històric’ Joan Tomàs, que passa a ostentar el càrrec a títol emèrit

Narcias Socías és empresari del món immobiliari.
Narcias Socías és empresari del món immobiliari. ARXIU

El controvertit empresari vinculat al món de la immobiliària Narcís Socías Tomàs ha estat formalment designat cònsol honorari de Rússia. La proposta feta pel ministeri d’Afers Exteriors de la Federació Russa hauria rebut recentment l’aval del Govern d’Andorra. D’aquesta manera Socías, que fa temps que perseguia el càrrec, substitueix ‘l’històric’ Joan Tomàs, que després de dècades ostentant la representació russa al país ara passa a ostentar el càrrec a títol emèrit.

Socías feia setmanes que havia estat proposat pel govern de Rússia, però faltava que l’executiu andorrà hi donés el vist-i-plau, circumstància que s’ha produït molt recentment, segons que s’ha comunica al buró de consolats honoraris. Aquest càrrec és del tot honorífic, i el sol ostentar un empresari de cert renom reconegut pel país que el nomena i que el fa servir d’enllaç davant les autoritats locals, en aquest cas les andorranes, i perquè pugui donar suport amb els ciutadans del país designador si escau.

Actualment són dues dotzenes de països els que tenen cònsols honoraris designats al Principat, més enllà d’Espanya i França, que tenen diplomàtics de carrera com a homòlegs d’aquells cònsols. Hores d’ara, Eslovàquia i Suïssa estan pendents de re-assignar els seus representants. Entre els països més curiosos que tenen designat cònsol honorari a Andorra hi ha el Vietnam (Olivier Montel), Corea del Sud (Jordi Nadal) o Armènia (Ara Bagdasaryan). Hi ha quinze estats europeus (França i Espanya al marge), quatre d’americans i cinc d’asiàtics.

Comentaris (6)

Trending