El Consolat General de Portugal a Andorra obrirà durant el primer semestre de l’any

El president socialdemòcrata ha mantingut diverses reunions amb representants polítics de la zona de l’Alto Minho, on ha pogut saber que ja s’ha identificat un edifici on poder-lo ubicar

Comentaris

Pere López a Viana do Castelo
Pere López a Viana do Castelo

El president socialdemòcrata, Pere López, va mantenir aquest dilluns diverses reunions amb representants polítics de la zona de l’Alto Minho, a Portugal. Més enllà d’establir lligams, es va demanar els detalls de l’obertura del Consolat General a Andorra. En aquest sentit, va poder saber que ja es té identificat un edifici on poder ubicar-lo i que es podria obrir durant aquest primer semestre de l’any, tal com s’havia previst.

Des del Partit Socialdemòcrata (PS) es recorda que aquesta ha estat una reivindicació històrica de la formació, sobretot després del tancament de l’Ambaixada lusitana al Principat i la notòria davallada de la presència portuguesa al país arran dels problemes de la comunitat. En aquest desplaçament, López, acompanyat del diputat socialista Paulo Pisco, ha pogut saber que ja es coneix l’emplaçament i que la data d’obertura serà durant el primer semestre. A més, s’incorporarà el Cònsol General, que residirà a Andorra de forma permanent.

“Una necessitat que venim reclamant fa temps els socialdemòcrates, ja que és imprescindible per recuperar una representativitat digna i per afrontar els reptes de la comunitat lusitana”, ha assenyalat López. Com a exemple, ha indicat “l’ensenyament del portuguès dins de les hores no lectives, els problemes que hi ha amb temes de Seguretat Social i altres demandes que requereixen la figura d’un Cònsol General que treballi per solucionar-les”.

El president del PS s’ha reunit amb el president de la Càmera de Viana do Castelo, Luis Nobre; el president de la càmera de Caminha, Rui Lajes; el president de la Càmera de Valença, José Carpinteira; el president de la Federació del PS de Viana do Castelo i president de la càmera de Paredes de Coura, Victor Paulo, i el Secretari General adjunt del PS portuguès, João Torres. En aquestes trobades, López ha compartit amb els representants polítics la necessitat de més cooperació cultural i econòmica entre ambdós països, ja que ha valorat que fa anys que es troba en una situació d’abandó, tot i les possibilitats d’intercanvi existents.

Pel que fa a la reunió de López amb el número 2 del Partit Socialista de Portugal, Torres va agafar el compromís de contactar amb el seu Ministre d’Assumptes Exteriors per tal d’exposar la presa de decisió pressupostaria referent al Consolat General i el nomenament de la persona escaient i per fer-li arribar l’interès del PS en aquest sentit, ja que la nova institució suposarà un punt d’inflexió en la situació de la comunitat portuguesa.

Etiquetes

Comentaris

Trending