Atenció sanitària gratuïta “i a tots els nivells” per als refugiats ucraïnesos

El ministre Benazet remarca que aquesta decisió inclou tant les visites mèdiques que necessiten com altres aspectes com la compra de medicaments o la vacunació

Una imatge de l'accés principal a l'hospital.
Una imatge de l'accés principal a l'hospital. Toni Solanelles

“Tindran atenció sanitària a tots els nivells”. Així de contundent s’ha mostrat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a l’hora d’explicar la situació en què es trobaran aquells refugiats ucraïnesos que vinguin al país. Des del ministeri ja s’ha preparat el dispositiu que serà necessari, en aquest àmbit, per poder fer el seguiment de les persones que arribin a Andorra fugint del conflicte bèl·lic desfermat al seu lloc d’origen arran de la invasió per part de Rússia.

A poc a poc, el Principat, com altres Estats europeus, comença a rebre gent que ha fugit del seu país buscant la seguretat que allà no tenen, arran de l’atac encetat ara ja fa més de dues setmanes pel règim de Vladimir Putin. Es vol que la seva estada tingui prou garanties. I això també passa, evidentment, pel fet que tinguin una bona cobertura sanitària.

I Benazet ha deixat clar que així serà. “Qualsevol persona que arribi a Andorra provinent d’Ucraïna, sigui perquè ha sortit d’allà o perquè es trobava de viatge i no hi pot tornar, serà considerat un refugiat”, ha posat en relleu. I, per tant, tal com estipula la normativa, “tindrà atenció sanitària gratuïta”.

I això abasta molts àmbits. “Serà a tots els nivells”, ha afirmat el ministre de Salut. Així doncs, es garantirà que, si ho necessiten, puguin accedir a visites mèdiques, però també a tenir els fàrmacs que els siguin prescrits. I també s’inclou les vacunes contra el coronavirus i aquelles incloses en el calendari dels infants. “Serà una cobertura sanitària completa”, ha remarcat Benazet.  

Comentaris (21)

Trending