Andorra Endavant torna a exigir “neutralitat” a Espot en el conflicte entre Rússia i Ucraïna

Carine Montaner es mostra preocupada per la presència del cap de Govern en la cimera de pau de Suïssa i recorda que “mai hem estat tan a prop de la Tercera Guerra Mundial”

Comentaris

Carine Montaner en seu parlamentària.
Carine Montaner en seu parlamentària. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant torna a exigir al cap de Govern, Xavier Espot, que “respecti la neutralitat històrica d’Andorra” i no prengui partit en el conflicte entre Rússia i Ucraïna. La formació liderada per Carine Montaner fa aquesta referència després que el màxim mandatari governamental hagi assistit aquest cap de setmana a la cimera de pau de Suïssa i s’hagi adherit al manifest que d’ella n’ha sortit.

Montaner recorda que Rússia no va estar convidada a dita cimera i assegura, ella, que la meitat dels estats no van acudir a la primera part de l’esdeveniment “conscients de la repercussió que podria tenir per al seu país”. I que en la segona part de la cimera com a molt hi van prendre part ambaixadors i secretaris d’Estat per contra d’una Andorra amb un espot que “es botia el pit” d’anar encaixant mans amb altres dirigents d’arreu del món.

La líder d’Andorra Endavant afirma que “demanaria (al cap de Govern) de pensar en les repercussions que pot tenir sobre Andorra” l’assistència en un acte com el d’aquest cap de setmana a Suïssa. I davant d’això ha mostrat “la nostra preocupació pels posicionaments del senyor Espot a nivell de l’escenari internacional” perquè “mai hem estat tan a prop de la Tercera Guerra Mundial” com ara i a excepció de la crisi dels míssils de Cuba l’any 1962.

Per tot plegat, i tenint clar que altres conflictes bèl·lics han tingut el punt de partida en una creixent escala armamentística, Montaner demana a Espot que “vigili els seus posicionaments” en matèria de geopolítica i “respecti la neutralitat històrica d’Andorra”.  

Comentaris (8)

Trending