Andorra i Catalunya intercanvien informació i dades sobre la gestió de la pandèmia

Se celebra la primera reunió de coordinació d’un grup de treball que van acordar impulsar Espot i Aragonès però que pot tenir els dies comptats vist que al territori veí estan immersos en un procés electoral

Landry Riba ha liderat la delegació andorrana.
Landry Riba ha liderat la delegació andorrana. ARXIU / SFGA

Compartir les estratègies que Andorra i Catalunya estan seguint per contenir la pandèmia. Per tant, compartir el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació respectives, i compartir també les diferents línies d’ajuts existents per les empreses, assalariats i autònoms, sobretot aquelles que afecten als treballadors transfronterers. Aquest ha estat en essència la tasca que han fet les delegacions andorrana i catalana en el marc de la primera reunió de coordinació del grup de treball amb representants de tots dos territoris.

L’esmentat grup el van impulsar el cap de Govern, Xavier Espot, i el vicepresident en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en una trobada telemàtica que van mantenir el 8 de gener. La intenció seria que la segona reunió del grup de treball es dugui a terme el març. Però tot està en l’aire. Catalunya celebra aquest diumenge eleccions autonòmiques i caldrà veure com queda la composició del Parlament i qui assumeix la governança de la Generalitat. A partir d’aquí caldrà veure quina és la fórmula d’entesa i coordinació entre els dos territoris.

L’objectiu, segons que ha informat el Govern en un comunicat, és estabilitzar la relació i poder anticipar les situacions i decisions a prendre, sobretot en la situació actual

La taula de treball, a priori, permet oficialitzar els múltiples intercanvis entres ambdues institucions, en especial els darrers mesos, en relació a les mesures preses per contenir la difusió de la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu, segons que ha informat el Govern en un comunicat, és estabilitzar la relació i poder anticipar les situacions i decisions a prendre, sobretot en la situació actual. Malgrat que el grup de treball es crea en el context de coronavirus, la voluntat és que pugui romandre en el temps un cop superada la crisi actual i tractar àmbits de cooperació compartits.

A la reunió, que s’ha celebrat de manera telemàtica, hi ha hagut molta més gent que temes a tractar. D’aquesta manera, per part andorrana han participat el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina; i la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. Per part catalana hi ha pres part la secretària d’Acció Exterior i de la UE, Elisabet Nebreda; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; la secretària general d’Interior, Elisabeth Abad; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i el cap de Gabinet Tècnics d’Empresa i Coneixement, Daniel Jordà.

L’equip de treball s’ha previst a diversos nivells amb l’objectiu de poder tractar les diverses temàtiques des de la perspectiva política i tècnica i serà liderat pels departaments d’Afers Europeus d’ambdós institucions. Amb l’objectiu de seguir treballant s’ha establert una nova trobada per el proper mes de març.

Comentaris

Trending