Acció Feminista reclama “obrir un debat franc” per trobar la manera de conjugar Coprincipat i avortament

L’entitat modifica el seu manifest per “incloure la defensa de la despenalització de l’avortament per terminis de manera lliure, tal i com reconeixen els països democràtics del nostre entorn"

Una pancarta apareguda a l'Alt Urgell, on els grups feministes fan costat als seus homònims del Principat.
Una pancarta apareguda a l'Alt Urgell, on els grups feministes fan costat als seus homònims del Principat. ARXIU

Acció Feminista d’Andorra defensa “la necessitat d’obrir un debat franc que permeti trobar la manera de conjugar la tradició amb la defensa dels nostres drets”. Coincidint amb la commemoració, aquest divendres, del Dia internacional per la despenalització de l’avortament, l’entitat nascuda el 8 de març i encara en vies de constitució ha anunciat que s’ha modificat “el Manifest Feminista per incloure la defensa de la despenalització de l’avortament per terminis de manera lliure, tal i com reconeixen els països democràtics del nostre entorn”.

En un comunicat, i després d’informar dels passos que l’entitat ha anat donant d’ençà del 8 de març, s’explica que “Acció Feminista d’Andorra defensem una maternitat responsable, una maternitat escollida, que permeti que qualsevol dona, davant un embaràs, pugui triar amb garanties, el que vol fer amb el seu cos, respectant les seves creences i el seu moment vital”. Fent incís a la nova petició sobre la interrupció de l’embaràs, l’entitat afirma que “despenalitzar l’avortament per terminis no significa obligar ningú a avortar, sinó donar l’opció a aquella dona que esculli aquesta opció, a fer-ho amb totes les garanties econòmiques i sanitàries”.

En aquest sentit, continua l’entitat en la seva comunicació, l’organització se suma “a la demanda feta per les nostres companyes d’Stop violències i defensem la necessitat que Andorra obri un debat franc que permeti trobar la manera de conjugar la tradició amb la defensa dels nostres drets” i s’anuncia, també, que des d’Acció Feminista “continuarem treballant per una societat més igualitària, en què l’avortament sigui la darrera opció, però on l’avortament sigui una opció més. Una opció segura, legal i l’abast de totes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending