L’UCI, a punt de quedar-se sense pacients de coronavirus

Benazet anuncia que en les properes hores sortirà de la unitat el darrer dels afectats per la Covid-19 ingressats, un cop ha donat negatiu en dues proves PCR consecutives

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.
Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

La unitat de cures intensives (UCI) es quedarà en poques hores sense cap pacient de coronavirus. L’últim afectat per la malaltia que encara es troba al servei no trigarà a ser traslladat a planta, després d’haver donat negatiu en dues proves PCR i, per tant, haver superat la Covid-19. L’evolució de l’epidèmia continua sent positiva, amb ja únicament 36 casos actius i un cop han passat ja deu dies de la darrera defunció. La taxa de contagi (l’R0) frega, justament, el zero.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l’encarregat d’actualitzar el balanç de la pandèmia. El fet que més ha volgut destacar és que la situació a l’UCI de l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell. El darrer pacient afectat per Covid que hi quedava ja ha estat desconnectar del ventilador mecànic i ha superat amb resultat negatiu dos proves PCR. Per tant, se’l considera oficialment curat. En les properes hores, s’espera poder traslladar-lo a planta.

Al centre sanitari continuen ingressades vuit persones. D’elles, però, cal recordar que hi ha cinc padrins que hi van ser traslladats quan es va optar per clausurar les plantes medicalitzades del Cedre per recuperar l’ús habitual de la residència. Tots ells, a més, evolucionen de forma favorable.

L’evolució de l’epidèmia continua sent molt positiva. Novament, no s’ha detectat cap positiu en les darreres hores, fet que fa que, en els últims dotze dies, només s’hagin donat dos nous casos. Això, com ha remarcat Benazet, fa que la taxa de reproducció del virus, el que es coneix com a R0, estigui molt controlada. De fet, gairebé és zero. Per tant, pels canals sanitaris habituals el nombre de pacients diagnosticats es manté en 763.

casos totals coronavirus 26 maig

A aquesta xifra no se suma encara, tot i que sí que es tenen en compte, els, fins ara, 81 infectats que s’han trobat gràcies al programa de tests massius. D’ells, ha indicat el ministre, la gran majoria eren asimptomàtics o presentaven símptomes molt lleus. De fet, només en un d’aquests casos s’ha acabat produint contagis a la resta de persones del nucli familiar.

On també l’evolució és positiva és el nombre d’altes. Tretze més en les darreres hores situa el nombre de recuperats en 676 mentre que fa que els casos encara actius baixin ja de la quarantena. La dada de 36 registrada aquest dijous no es donava des del 16 de març. És a dir, des de l’inici de la crisi sanitària.

nous casos coronavirus 26 maig

Pel que fa als col·lectius professionals, es mantenen en nou els sanitaris infectats. També queda encara un membre dels cossos especials esperant obtenir l’alta definitiva.

Pel que fa al programa de cribratge massiu, aquest afronta ja la seva recta final. Aquest dimecres acabarà la segona ronda, de la qual fins ara s’han fet ja poc més de 61.000 tests. En els resultats de la segona tanda s’ha detectat que només un 9% de la població ha desenvolupat anticossos contra la Covid-19, sigui IgG, IgM o tots dos. Aquest percentatge puja lleugerament en el cas dels sanitaris.

casos actius coronavirus 26 maig

 

Etiquetes

Comentaris

Trending