Amb la música cap a una altra banda

(AMB VÍDEO) La policia ‘recomana’ a un músic de carrer que deixi d’exercitar-se amb la guitarra per l’avinguda Meritxell i continuï la seva rutaEn pocs dies, el cos de l’ordre ha hagut de fer almenys tres intervencions per ‘foragitar’ passavolants que d’una forma o altra demanaven diners a la via pública

L’improvisat concert no ha durat gaire estona. A la que el músic de carrer ha fet cas omís als comerciants de la zona i un policia que passava per allí s’ha adonat de la situació, el passavolant equipat amb una guitarra i uns discs que pretenia col·locar a raó de la bona voluntat dels vianants ha hagut de deixar la seva actuació i continuar la marxa cap a algun país del nord.

És el tercer cop en pocs dies -l’últim cas aquest mateix dimecres segons les fonts consultades- que el cos d’ordre s’ha de presentar davant una persona que, d’alguna manera o altra, demanen diners. En dos dels casos com a mínim, les persones eren estrangeres i no residents. El tercer cas, el d’aquest dimecres, no ha transcendit. En aquesta ocasió, un home demanava almoina obertament i sense més per l’avinguda Carlemany.

El músic protagonitzava aquest migdia la seva actuació per l’avinguda Meritxell. Segons les fonts consultades, i tal i com ja va passar fa pocs dies uns metres més amunt, just a l’inici de l’avinguda Carlemany, de Vivand, l’home, en aquest cas guitarra en mà, pretenia fer unes monedes per poder finançar el seu viatge. Andorra era una estació més en el camí. En el cas de l’home ‘foragitat’ de l’avinguda Carlemany deia amb un rètol obertament que necessitava finançament per prosseguir la seva aventura.

El músic de Meritxell no era tan obert, tan rotund i clar, però quan s’hi han acostat els agents, l’explicació també ha estat la mateixa, que necessitava diners per poder continuar el seu viatge. Els policies haurien convidat el músic a deixar de tocar i a reprendre el camí aparentment de retorn a casa seva sense passar per caixa andorrana. Malgrat que no és un delicte, històricament ha estat una constant al Principat refusar qualsevol iniciativa que suposi demanar diners al carrer. Encara que sigui mitjançant la música.

Fa unes quantes dècades hi ha que unes noies txeques, també equipades amb instruments, especialment de cordes, van protagonitzar un sonat cas. Amb intervenció policial, judicial, advocats defensant la innocència de les noies… en aquesta ocasió, òbviament, la sang no ha arribat al riu, però la música i el músic han hagut de viatjar cap a una altra part.

Comentaris (7)

Trending