Un magrebí sense cognom i un pàrquing d'Andorra

El Principat apareix en l'afer de dopatge d'una coneguda atleta que convulsiona FrançaEl positiu d'Ophélie Claude-Boxberger treu a la llum una història de gelosia, mentides i una injecció misteriosa

L'atleta francesa Ophélie Claude-Boxberger va donar positiu per EPO el passat 18 de setembre en un control a la població de Montbéliard en una estada de preparació de cara als mundials de Doha. El que podia ser un cas més de dopatge s'ha convertit en una rocambolesca història de gelosia, mentides i una injecció misteriosa. És un tema que toca més l'àmbit familiar que l'esportiu i on Andorra hi apareix amb un magrebí venedor de substàncies dopants en un aparcament del país, i del qual només se sap el nom.

Alain Floccus, el company de la mare de l'atleta i membre del seu equip li va injectar l'EPO mentre dormia després d'un massatge a Font-Romeu i no se'n va assabentar. Si es confirma la seva versió, Ophélie Claude-Boxberger s'estalviaria els quatre anys de sanció que acabarien amb la seva carrera esportiva ja que té 31 anys.

El problema és que molts metges diuen que és impossible que no s'adonés que li posaven una injecció amb una punxada que dura uns deu segons. L'atleta diu que Floccus ho va fer per gelosia perquè assegura que ell sempre ha estat enamorat d'ella i ha afirmat que la va arribar a violar. Tot i que va posar una denúncia, la va retirar per pressions de la seva mare. Actualment, Claude-Boxberger té una relació sentimental amb el metge de la Federació Francesa d'Atletisme, Jean-Michel Serra.

L'atleta, que sempre ha clamat la seva innocència, ha concedit aquests darrers dies diverses entrevistes a mitjans de comunicació francesos. Ha afirmat que "ara he entès com era possible que trobessin EPO al meu cos. Floccus ha aprofitat un moment de feblesa física i psicològica per part meva. Hi ha premeditació, voluntat de perjudicar la meva carrera i exercici il·legal de la medicina".

Pel que fa a Floccus, interrogat per la policia, ha afirmat que un ciutadà d'origen magrebí del qual només recorda el nom li va vendre l'EPO i dues xeringues per 350 euros després d'haver rebaixat el preu que estava inicialment fixat en 450. En cap moment, però, ha explicat als investigadors com es va posar en contacte amb el subministrador. 

Les contraanàlisi de les mostres d'orina de l'atleta es faran dimarts i dimecres i a l'espera dels resultats, tothom afirma que és un dels temes de dopatge més complicats de la història de l'esport francès.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending