Qui reclama en Perfecto?

Ara per ara, ni la policia ha localitzat cap familiar de l’home trobat mort en un hotel de l’avinguda Carlemany ni ningú hi ha contactat per interessar-se per aquest jubilat gallec del món de l’hostaleria

Per ara, és malauradament una història més de solitud. Just el mateix dia que el BOPA anunciava la incineració d’un veí del Pas de la Casa que fa ben bé un any que va morir i ningú n’ha reclamat res, es localitzava, difunt, un home de 69 anys en un hotel de l’avinguda Carlemany. Està plenament identificat. Però pel moment, la policia no ha aconseguit contactar amb cap familiar ni ningú no s’ha interessat per aquest jubilat d’origen gallec que havia treballat molts anys al sector de l’hostaleria, a Andorra.

Ningú reclama en Perfecto. Que així es deia l’home que va haver de ser extret de l’hotel per la finestra de la seva habitació dimecres al vespre. La disposició de les escales de l’establiment, les dimensions de l’ascensor, i el volum i l’estat del cos van fer recomanable muntar un dispositiu amb el camió escala dels bombers per treure el cadàver des de les alçades. Tres dies després, ningú sap res d’en Perfecto Barcia Garrido. Tampoc ningú l’ha reclamat per ara. L’habitació que ocupava des de feia un any a l’hotel en qüestió continua ‘precintada’ per ordre policial. No es pot tocar res del que hi ha.

No és que hi hagi res d’anòmal. No hi ha dubte que l’home hauria mort per causes naturals. Però ara mateix ningú no ha reclamat res i el cadàver segueix al frigorífic del dipòsit que hi ha aquest efecte al tanatori nacional. Si en uns dies ningú dóna senyals en relació amb el finat, el cos passarà del frigorífic al congelador. És així de fred, així de trist. Però no és pas ni la primera ni la darrera vegada que passa una situació com aquesta. Malauradament. Hi moltes persones, de totes les edats, que viuen soles al país i pràcticament no tenen xarxa social.

Els bombers han acabat extraient el cadàver.

Relacionat

Operatiu de bombers i policia per evacuar un home trobat sense vida en una pensió d’Escaldes

En Perfecto ni tan sols havia donat pistes en l’entorn de l’hotel on vivia des de fa un any. No feia vida a l’establiment. Afable, correcte, amb les mensualitats pagades al dia però res més. Poca vida feia a l’hotel. Dormir, descansar, poc més. L’establiment en qüestió té com a ostes una trentena de persones que usen les habitacions a mode d’habitatge. Molts de forma temporal. Dos, tres mesos. Però n’hi ha que s’acomoden i passen els mesos i els anys. Fins a deu en algun cas puntual.

L’home trobat mort dimecres -i que feia alguns dies que era finat- hi duia aproximadament una anyada, a l’hotel. D’ell, allí, només en saben que era de Galícia i que de tant en tant comunicava marxava del país. De vacances o quelcom similar. No se’n coneix cap traça. Almenys pel moment. La policia continua indagant i s’hauran de complir els terminis legals per si algú el reclama. De fet, encara és aviat per descartar que en uns dies algú s’interessi per ell. Però l’absència de noves fins ara és mal símptoma.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending