Pilots GPemprenyats

Els desafiaments de Rins i Quartararo acudint a entrenar a circuits espanyols molesten els seus col·legues que prefereixen esperar que Govern doni llum verd per poder-se moure

La desescalada que han anat aplicant les autoritats sanitàries espanyoles i catalanes fa que circuits com el de Montmeló, per a entrenaments de velocitat, o de Bassella, per a motocròs, ja estiguin operatius. En canvi, el trànsit entre Andorra i Espanya està molt restringit i la nodrida colònia de pilots professionals de motociclisme esperen llum verd per poder-se moure i anar a entrenar on més els plagui. Mentrestant, els ‘desafiaments’ d’Àlex Rins i sobretot Fabio Quartararo no s’estan posant massa bé. Tots dos han creuat la frontera els darrers dies per poder-se exercitar.

Mentrestant, altres professionals com Maverick Viñales, Tito Rabat o Joan Mir es mantenen estrictament confinats al Principat, duent a terme les activitats que se’ls permeten fer al país i rabiant amb la poca solidaritat d’alguns altres dels seus companys. Asseguren fonts del seu entorn que no és que hi hagi una pugna. Però sí que molesta que mentre la majoria fa les coses correctament, uns pocs se salten el que suposadament haurien de fer les normes. De fet, la majoria dels pilots i els seus assessors legals tenien clar que en cas de traspassar la frontera haurien de fer quarantena.

No ha estat pas el cas ni de Rins, que és públic i notori que dijous, juntament amb dos tècnics seus, va estar rodant per Montmeló, ni de Quartararo, que va anar a Bassella a donar gas. El cas del francès de Yamaha és, encara, el que més indigna entre els altres pilots residents. Per les formes que gasta i, també, pel fet que, recorden, essent resident a Andorra i de nacionalitat francesa ha acabat travessant la frontera hispanoandorrana. Anar i tornar i retreure als col·legues que ben babaus són ells de no fer el mateix.

Fabio Quartararo entrenant-se al circuit de Bassella.

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA) expedeix un document per als pilots que volen passar la frontera, una mena de salvaguarda que la mateixa institució, asseguren fonts properes a la mateixa, reconeix que no té cap força legal davant les autoritats frontereres. Però vaja, entre un paper, posar-hi morro, per dir-ho d’alguna manera, i la fama, hi ha vegades que funciona. En tot cas no consta que Rins i Quartararo tinguessin majors problemes per creuar la frontera del riu Runer i tirar enllà.

Ara, asseguren fonts properes a la FMA, que per evitar incidents esportivo-diplomàtics Govern ara sí que s’estaria plantejant emetre algun tipus d’autorització per determinats esportius professionals. De fet, asseguren les fonts federatives consultades, fa setmanes es va demanar a Esports que emetessin un permís perquè els federats, professionals o no, “federats sense excepció”, poguessin entrenar-se. “I si no pot ser a Andorra doncs a fora”.

Per ara no hi ha hagut reacció. Però sí que l’episodi d’aquests pilots de MotoGP residents sembla que està canviant una mica, que hi ha quelcom que es mou, encara que ara per ara “seguim igual, només poden entrenar-se a Andorra professionals i alguns federats internacionals puntuals”. A la FMA esperen que a partir del 2 de juny com a molt tard s’obri ja tot a tothom a Andorra. I és que la realitat és tossuda, “i cada dia surten amb moto més pilots que no poden”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending