Picats per les Abelletes

Les candidates Laura Mas i Esther Vidal polemitzen sobre la delimitació de la frontera amb FrançaEn Comú per Encamp qualifica les declaracions de la número 1 d'Agrupament Encampadà de molt greus i ella diu que només va fer una pregunta

Les Abelletes piquen i fort des del debat televisiu de dilluns de les quatre candidatures encampadanes. Tot plegat per un tema de límits fronterers entre les números u d'En Comú per Encamp (Laura Mas) i d'Agrupament Encampadà (Esther Vidal).  La primera formació considera imprescindible aclarir les manifestacions de Vidal. I ella diu que només va fer una pregunta.

Vidal afirma que en cap moment va fer una afirmació. "Vaig fer una pregunta que en aquell moment la senyora Mas no va saber respondre". La intervenció de la candidata d'Agrupament Encampadà venia motivada, segons les seves explicacions "pel neguit de la gent gran, sobretot del Pas de la Casa en veure que s'han modificat fites frontereres i Encamp ha perdut 200.000 m2 i veient que al Google Maps, a la pàgina web del municipi de Porta i al mapa de Mobilitat del Govern, el llac apareix en territori francès".

Després del debat, la candidatura d'En Comú per Encamp es va mobilitzar. Va contactar amb el ministeri d'Exteriors i indica que la frontera amb França es manté tal com es va fixar i aprovar pel Consell General en l’acord recollit en el BOPA del 8 de juny del 2012. L'acord estableix que la frontera amb França està delimitada per la meitat de l’estany de les Abelletes, i el pacte estableix un ús de l’aigua compartit, així com una quota del 50% per a cada país en les despeses derivades de la fitació. La candidata Laura Mas ha manifestat que les afirmacions de Vidal “són molt greus, sense cap mena de sentit i sense haver estat ratificades. És una dada que ha fet que els ciutadans estiguin neguitosos”, ha lamentat.

La delimitació fronterera es va començar a negociar el 2001, i el 2008 es va arribar a un acord inicial que posteriorment va ser ratificat pels dos països. El 6 de març del 2012 els llavors ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i Alain Juppé, van signar l’acord definitiu que, per part andorrana, va ser ratificat pel Consell General. Des d'En Comú per Encamp afegeixen que  l’actualització de les coordenades a un format digital no comporta cap canvi a escala territorial, sinó que tan sols és una eina per facilitar la delimitació amb els mitjans tecnològics actuals. Amb tot això, Vidal es defensa i insisteix a dir que "no és greu formular una pregunta".

Comentaris (4)

Trending