El pas de frontera del pilot-policia que ‘molesta’

Cristian España és un dels motociclistes que els darrers dies han anat a entrenar a Bassella contra la prudència d’altres pilots i, a més, donant-se el cas que és agent del cos d’ordre

Encara que ha estat al Dakar i al Ral·li del Marroc, entre d’altres competicions, fins i tot fent-hi un bon paper, Cristian España no arriba a tenir la requesta de molts dels pilots professionals, especialment dels de velocitat, que viuen al Principat. No obstant, España, andorrà i agent de policia, ha seguit l’estela de Fabio Quartararo o Àlex Rins i també ha travessat la frontera per poder anar a donar gas amb una llibertat que semblen alguns pilots no tenir o no trobar al Principat.

España, en altres èpoques pilot de Gas Gas, ara, des de final de l’any passat, enrolat amb 4T Motors i la marca Sherco, ha estat entrenant els darrers dies a Bassella, al circuit de motocròs. Com Quartararo, per exemple. I la situació no s’ha posat gens bé. En el seu cas, no són només alguns pilots els que consideren que haurien d’haver-se mantingut a Andorra com estan fent la majoria de federats mentre que el Govern no expedeixi les autoritzacions que sol·licita des de fa setmanes la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), també hi ha cert malestar a la policia.

alexrins5

Relacionat

Pilots GPemprenyats

No és que sigui, asseguren diverses fonts, un malestar sonor, altisonant, però molesta que quan la immensa majoria d’integrants del cos d’ordre ha complert fil per randa les instruccions donades, España, pel seu rol esportista, de pilot, pugui passar per la frontera riu Runer avall entre la mirada atònita -potser fins i tot alguna mica d’enveja- dels seus companys que guaitaven al lloc fronterer. El pilot és ara novament -al seu dia va sol·licitar una excedència- integrant totalment del cos uniformat, de fet, forma part dels grups especials.

IMG BADA9B303E1F 1
 Un dels posts d'España al seu perfil d'Instagram.

La FMA ha facilitat a aquells pilots federats que ho han demanat una mena de document acreditatiu de la condició de pilot i la necessitat de poder-se entrenar en territori espanyol. Paper mullat segons alguns. Però que ha fet el seu servei al punt fronterer. Altres pilots -i alguns, primeres espases a MotoGP- prefereixen ser més prudents i mirar de resoldre la situació d’una forma més clarament legal i que no es puguin trobar en cap ensurt. Per acabar-ho d’adobar, a la policia, des que es va iniciar la crisi sanitària per la Covid-19, hi ha una instrucció interna per la qual cal sol·licitar autorització expressa per poder passar la frontera.

I en el fons de tot, el que més molesta, és les dentetes que genera el fet que acabi celebrant la consecució, l’assoliment, fent pública la gesta a les xarxes socials.

 

 

Etiquetes

Comentaris (28)

Trending