Endollats al mòbil

L'Altaveu és la tercera paraula més buscada, per davant de mitjans esportius de referència d'Espanya

L’ús del mòbil cada vegada està integrat a la vida diària i això es reflecteix en la manera en com ens relacionem i ens connectem al món. Si fa un quart de segle un sortia de casa i no hi havia manera de contactar amb la persona, ara no se surt sense portar-lo a sobre i en cas de deixar-se'l es gira cua per anar-lo a buscar. En aquest sentit, el mòbil ha estat el culpable d’aquest canvi. 

A Andorra, la mitjana és d’1,32 mòbil per persona, per sobre de la mitjana del sud d'Europa que és de l'1,24, si es té en compte les 97.535 línies telefòniques contractades d’aquest servei i els 73.574 habitants majors de 10 anys del país. Aquesta connectivitat també es reflecteix en l’accés a internet i el dispositiu amb el qual s’accedeix. En aquest sentit, els mòbils han equilibrat les forces amb els ordinadors i els dos dispositius són les principals eines per accedir-hi, amb prop del 50% cadascun, quedant relegat a un percentatge molt residual les tauletes i els altres dispositius.

Precisament, l’accés mitjançant el mòbil té un component més social -tot i que també creix per qüestions de feina-, mentre que l’ordinador ho és en sentit laboral i educatiu. Així és demostrat en el fet que el 98% de les persones que viuen a Andorra i tenen perfil de les xarxes socials utilitzen el mòbil per accedir-hi, dins de les quals el 24% també utilitza l'ordinador. De fet, segons les estadístiques, el 86,6% de la població major de 13 anys que resideix al país té perfil a les xarxes socials, sense cap predomini per part dels homes ni les dones.

Les trucades convencionals perden pes en benefici de les noves tecnologies.

Relacionat

Els abonats a telefonia mòbil s’aproximen als 100.000 al mes de febrer

Com l’anunci de Trinaranjus, quan es demana llimona o taronja, en els mòbils passa el mateix amb Android i Apple. Gairebé el 50% del tràfic a internet prové del  primer sistema operatiu i l’altre 50% d'Apple. On no hi ha sorpreses és el navegador, amb un predomini Chrome ni amb motor de recerca amb una clara preferència per Google.

Ja per paraules més buscades el 2021, la primera, i com no pot ser una altra, és Andorra i Tiempo, que majoritàriament prové de turistes que busquen informació del país. En tercera posició es troba el primer mitjà de comunicació del país, l'Altaveu, per davant inclús de mitjans esportius de referència espanyols. A més, l'Altaveu torna a sortir com a paraula de recerca, en 11a i 14a posició, acompanyat d'Andorra i digital.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending