Conèixer els boscos de ribera amb un ‘clic’

Una nova exposició interactiva permet saber tots els detalls sobre aquests espais que tenen una gran presència a Andorra i que tenen un gran valor ecològic i paisatgístic

Gaudir de la natura de primera mà sempre té avantatges, i tenir-la a l’abast és un privilegi que es té a Andorra. Però, la informació no ve a les fulles dels arbres i, sovint, es desconeix la importància d’allò que s’està mirant. Aquest podria ser el cas dels boscos de ribera, espais presents al paisatge del Pirineu que tenen un gran valor ecològic i paisatgístic. Des del ministeri de Medi Ambient, en col·laboració amb Andorra Sostenible, s’ha posat en marxa una exposició interactiva que aporta moltes dades d’una forma accessible.

Amb imatges i descripcions es va coneixent tot allò que alguna vegada s’ha vist en directe, però que no s’havia acabat d’identificar. Es tracta d’una exposició que, a més d’interactiva, és intuïtiva. Tot i que permet començar ‘pel final’, té una correlació i es va mostrant la informació de forma correlacionada. Està dissenyada, s’afirma des de Govern, per a tots els públics, i permet descobrir el paper fonamental que desenvolupen aquestes zones en la preservació de les zones humides de ribera, el seu relleu i la biodiversitat associada.

Així, a través d’un índex inicial, es dona a escollir entre la definició de boscos de ribera, la descripció dels rius d’Andorra, què suposa tenir boscos de qualitat i, per finalitzar, les funcions que té el bosc de ribera i la seva importància. S’exposa la feina que es fa per preservar i gestionar aquestes zones. Cal recordar que són espais que tenen un elevat valor ecològic i paisatgístic.

A banda d’aquesta exposició, s’ha fet un qüestionari al qual es pot accedir al final sobre els boscos de ribera, per poder avaluar i consolidar el coneixement dels continguts exposats. Aquest últim apartat s’ha pensat específicament pels escolars, tot i que és accessible per a tots els públics.

Etiquetes

Comentaris

Trending