Amenaces inconscients?

El Tribunal de Corts jutja un cuiner que en mig d’una forta discussió amb un company es va girar amb el ganivet, amb què tallava embotits, a la mà per recriminar-li els insults rebuts

Quan s’està discutint, cal tenir en compte amb què es porta a les mans. Sobretot si la batussa verbal és d’un tol elevat. Així ho ha comprovat un cuiner que aquesta setmana ha hagut de seure a la banqueta del Tribunal de Corts. Se l’acusa d’un delicte d’amenaces, ja que en el marc d’una acalorada disputa verbal amb un company de feina es va girar quan duia el ganivet amb què estava tallant embotit.

Els fets van tenir lloc el gener del 2019. La tensió en aquells moments era important, tot arran pel fet que, el dia anterior, algú s’havia deixat la cambra frigorífica oberta. L’intercanvi de retrets va anar a més fins que, en un moment donat, van aparèixer els insults. “Viejo chivato, hijo de puta”, va etzibar-li un els treballadors al processat.

I això va fer-lo esclatar. Al judici va explicar que, justament, la seva mare havia mort uns dies bans i ni tan sols havia pogut anar a l’enterrament. Llavors, l’home es va girar i va encarar-se amb qui l’havia insultat. Amb un problema: en aquell moment estava tallant embotit amb un ganivet de considerable dimensió. Entre el que duia a la mà i com d’encès estava, el company es va atemorir i va sortir cames ajudeu-me de la cuina. Només la intervenció de la resta de treballadors va calmar relativament els ànims però no va evitar que els fets acabessin sent denunciats davant la policia i, tres anys després, jutjats al Tribunal de Corts.

Durant la vista, l’acusat no va negar el que havia passat. Va assegurar, això sí, que no tenia cap intenció d’amenaçar ni molt menys d’emprar el ganivet. “Era la meva eina de feina i ni hi vaig pensar quan em vaig girar”, va declarar. La víctima també va comparèixer i va deixar clar que va passar por, a la vegada que admetia els insults. La resta de companys van explicar que al processat se’l veia “amb ira”.

Escoltades aquestes declaracions, per a la fiscalia no hi havia cap dubte. Els fets eren delictius. En concret, s’havia de tipificar com a amenaces no condicionals amb un objecte perillós. “Els testimonis constaten que el processat va anar a darrere d’ell amb el ganivet a la mà. Fins al moment que un altre company s’interposa i l’agafa l’arma”, va apuntar durant les seves conclusions. Per això, va demanar una pena de quinze mesos condicionals.

Per la seva banda, la defensora va posar en relleu que tot l’incident es va generar arran d’uns insults. “Molt recentment se li havia mort la mare d’una malaltia llarga i ni tan sols havia pogut anar a l’enterrament per dificultats econòmiques”, va recordar. En aquest sentit, va apuntar que “es va girar inconscientment i no el va amenaçar”. Per això, considerava que havia de ser absolt.

Comentaris (2)

Trending