Successos

Matar mosques a canonades

Desplegament en una urbanització laurediana davant la sospita -degut a suposades males olors, presència de mosques i absència de l’inquilí- que hi podia haver un cadàver en un pis 

La tensa relació entre veïns i la saig que gestiona la fallida del promotor de Terres de Cibós ha fet forçar més del compte la màquina però tot plegat ha quedat en un no-res

Toni Solanelles

Quatre mosques era tot el que hi havia. Quatre mosques que han portat un desplegament més que notable als edificis Terres de Cibós, a la carretera de la Rabassa, a Sant Julià. Quatre mosques per les quals la policia ha decidit que no pensava procedir a obrir el pis on altres veïns sospitaven que hi podia haver un cadàver. Res de res. Perquè l’inquilí que hauria d’haver presumptament mort estava tan tranquil a Espanya. I s’hi pensa quedar. No té pas cap intenció de tornar al Principat, on el persegueixen els deutes. On el persegueixen els saigs.

Justament, la tensió que es viu a Terres de Cibós entre els veïns i la saig que gestiona la fallida del promotor dels blocs -i a qui de manera sorprenent li ha tocat fer d’administradora de la finca- ha portat diverses actors del serial a forçar la màquina més del compte. I a enviar cap a Sant Julià dotacions de policia, de bombers, ambulàncies… S’hi esperava la localització d’un cos que podria estar, fins i tot, en avançat estat de descomposició. Però al final, molt soroll per no res.

Feia dies que els residents a l’edifici no veien un dels inquilins. A això s’hi hauria afegit la sensació, almenys la sensació, que del pis del llogater del qual no tenien notícies, se’n desprenia una forta olor. També s’hi haurien vist voltar mosques. La qüestió, suposadament, feia mala espina. Els veïns es van reunir aquest dijous a la nit per decidir com actuar. Que si avisaven la saig-administradora, que si no l’avisaven… Al final van acordar que deixarien passar unes hores més i que avui actuarien.


La planta més que pansida i unes quantes mosques al seu tomb. 

I l’avui ha estat aquest migdia vers les 2 de la tarda. Trucades a la saig, alguna trucada a la policia… fins i tot responsables del ministeri d’Interior amb incidència sobre la fedatària pública l’han contactat perquè espavilés davant el temor que hi podia haver el ‘famós’ cadàver. Poc després de les 2 de la tarda la policia ha rebut l’avís i s’ha mobilitzat, guants de làtex apunt per afrontar el pitjor dels escenaris possibles. Al final, però, els agents han descartat cap gran intervenció. No calia matar mosques a canonades.

El llogater que es presumia que havia mort el que realment ha fet és tocar el pirandó del Principat degut dels deutes acumulats que el perseguien i sense avisar ningú

L’únic que han advertit, i des de fora de l’habitatge, és que hi havia mosques voltant una torreta. I algunes mosques, ni tan sols amb vida. Només arribar al pis han advertit com hi havia un avís d’una altra saig per a l’home, per a l’inquilí del qual la resta de veïns feia dies que no tenien notícies. Abans de res, els agents han mirat de localitzar l’home. I ho han fet sense massa dificultats. El contacte telefònic ha estat reeixit i l’home ha explicat que ha decidit marxar d’Andorra.

D’aquí que estigués tan tranquil·lament a Espanya a casa de la seva mare. Que estava fart de la persecució de què era víctima pels deutes que arrossegava i que havia decidit tocar el dos sense avisar ningú, no fos el cas que algú l’anés a buscar. Producte de la conversa, s’ha descartat que a l’interior del pis hi pogués haver res de perillós. Les mosques. I, com a molt, si l’home, en la seva fugida veloç, s’havia deixat alguna resta d’algun aliment que s’hagi fet malbé.

Davant tal escenari i tot i la insistència de la saig, els agents intervinents han decidit que la seva actuació havia arribat al final, i que continuarien sense matar mosques a canonades. I que si algú vol que s’obri un domicili, que s’activin els mitjans legals pertinents. Després de la incertesa, dels temors, del neguit per saber que sortiria d’allí dins -i de què la policia no advertís cap olor que fes presagiar res de malauradament estrany- s’ha donat per clos el desplegament. Terres de Cibós tornava a la calma. Sense morts. Bé, potser amb alguna mosca de víctima.

Comentaris

Margarita
13.

Aviseu al Sr. Fiter que li agraden molt les mosques i es defensor de totes.

  • 1
  • 0
API
Si no et fan cas canvia de administrador!
En resposta a API
Carl
12.

Només el batlle pot canviar l'administrador, la saig ha estat nomenada administradora judicial en una fallida. La saig té molta culpa de la falta de manteniment, però la batlle també, és la máxima responsable.

  • 5
  • 0
algu
Els Saigs fan d'administradors? Això no és intrusisme?
Si no ho proposaré canviar a la comunitat, el nostre no ens fa ni cas.
Es pot denunciar a interior els administradors si no fan cas?
En resposta a algu
API
11.

Si no et fan cas canvia de administrador!

  • 0
  • 0
Licenciao
10.

Aquí hay mucho licenciao en derecho. Cómo vecino yo pediria hora al juez, que digo yo que será el que manda, no? En fin vaya nivel Maribel! Me parece lamentable la actuación de los vecinos, buscad un abogado, pero claro la prensa sale más barato.

  • 9
  • 6
Marcos
9.

Este edificio está en un estado de mantenimiento lamentable e insalubre por la cantidad de porquería acumulada, cañerias rotas... desde que lo administra la saig. La batlle tb tiene culpa porque no hace nada. Inquilinos que se largan y nadie se entera. Mas vale prevenir. Y si realmente hubiera habido un muerto, no es mejor asegurarse? Lo que tienen que hacer es administrarlo correctamente, todo el mundo tiene derecho a vivir en unas condiciones dignas e higiénicas.

  • 10
  • 8

Comenta aquest article