Qui va ‘desconnectar’ el FakeNEWS?

La ‘clausura’ d’un compte de Twitter sorneguer especialment amb el Govern i el comú d’Andorra la Vella genera cert enrenou a la xarxaEn el rerefons oficial del tancament del perfil hi hauria, suposadament, un tema de vulneració de drets d’imatge, atès que s’usava material d’ATV

Comentaris

Que no era un compte amb centenars de seguidors és tan evident com que les desenes de persones que periòdicament acudien al perfil @FakeNEW57162215, el FakeNEWS andorrà li eren fidels. Des de fa una setmana llarga, el compte de Twitter ja no es pot consultar. Tampoc cap dels vídeos que alimentaven la seva ironia. La seva sornegueria. El Govern i el comú d’Andorra la Vella eren els blancs especials dels seus dards.

De fet, en moltes ocasions, més que el Govern i el comú, directament els blancs dels muntatges que feien els responsables del compte, que es mantenen plenament en l’anonimat, eren Toni Martí i Conxita Marsol. L’entorn d’un i altre, en més d’una ocasió, haurien mostrat la seva indignació pel tractament que rebien, sovint deixant-los d’allò més malament. La ‘desconnexió’ del compte ha portat certa indignació a la xarxa. Certa perquè el rebombori no pot ser molt gran atès que el seguiment que es feia del compte era relativament limitat.

Això sí, alguns funcionaris i altres persones àvides de fotre’s dels governants esperaven els muntatges que els responsables del compte en feien. Hi ha el dubte de saber qui i com ha ‘fulminat’ el compte. I si hi ha algun tipus d’ordre judicial o similar per ‘fer caure’ FakeNews. Persones properes als gestors del compte, que en cap moment volen dir qui són, asseguren que al lloc de Twitter se li hauria buscat les pessigolles per una presumpta vulneració de drets d’imatge i propietat intel·lectual o similar.

Certament, la majoria de muntatges que publicava FakeNEWS procedien d’Andorra Televisió. De fet, en moltes ocasions es tractaven de vídeos sencers de la televisió pública on els autors del compte l’únic que feien era canviar els diàlegs. Introduir suposats diàlegs o monòlegs protagonitzats pels intervinents en les imatges amb la única finalitat de ridiculitzar-los. Per deixar-los en evidència.

Fonts consultades han assegurat que un bon dia algú que no ha transcendit va contactar amb els gestors del compte per comunicar-los la indignació de l’abús que estaven fent de les imatges i gairebé el paral·lel el compte va deixar de funcionar. Va ‘clausurar-se’. D’aquí que alguns usuaris s’hagin preguntat els darrers dies què ha passat amb el FakeNEWS. I si el ‘miniPolònia’ andorrà ja tornarà a les xarxes. De fet, altres comptes ‘trolls’ ja han fet ironia advertint que ja han posat les seves barbes en remull.

Etiquetes

Comentaris

Trending