Sis mil vacunes per combatre la grip

Des d’aquest dilluns i fins al 28 de desembre estarà en marxa la campanya de vacunació, que es recomana que es faci durant aquest mes i el que veLa injecció és gratuïta per als grups d’alt risc de patir complicacions relacionades amb el virus, i que inclouen persones de molt diferent naturalesa

Comentaris

Sis mil dosis de vacunes han de contribuir de manera decisiva a reduir aquest hivern els efectes de la grup estacional. Són les vacunes que s’han adquirit per començar a administrar des d’aquest mateix dilluns i fins al 28 de desembre. Sempre que sigui possible, els experts recomanen que s’acudeixi a rebre el tractament entre aquest mes d’octubre i el mes que ve. La vacuna és gratuïta per als grups d’alt risc de patir complicacions vinculades amb el virus.

La campanya té com a objectiu disminuir la morbimortalitat causada per la grip en els grups de risc de la població d’Andorra. I el nombre de dosis adquirides per aquesta campanya hivernal són pràcticament les mateixes que es van administrar la temporada passada. En aquella ocasió, l’hivern del 2017, es van administrar segons les dades de Salut un total de 5.877 vacunes. Els col·lectius de risc que reben la vacunació de forma gratuïta és molt ampli i heterogeni. Depèn de l’edat, de l’expedient mèdic que es tingui o de la professió que es dugui a terme.

Així, els grups de risc inclouen les persones de 65 anys o més, les persones que viuen en residències sociosanitàries, les que pateixen malalties cardiovasculars o respiratòries cròniques, persones amb síndrome de down, amb malalties metabòliques cròniques, amb disfunció renal, immunosupressió o hemoglobinopaties que hagin requerit revisions periòdiques o hospitalització. També estan incloses les persones amb obesitat mòrbida, nens i adolescents amb tractaments d’àcid acetilsalicílic de llarga durada, així com les dones embarassades

La vacuna també és gratuïta per al personal sanitari o sociosanitari que atén a pacients de risc, per la possibilitat que puguin transmetre la malaltia. També per als treballadors de serveis comunitaris essencials, com els bombers, policies, agents de protecció civil i de circulació, així com els interns i treballadors del centre penitenciari. Pel que fa als treballadors de serveis comunitaris essencials i als interns i treballadors del centre penitenciari, s’organitzarà una operativa específica per administrar la vacuna contra la grip, de manera que les persones susceptibles de vacunació rebran informació de les seves direccions respectives de quin és el procediment que cal seguir. 

La resta de la població susceptible de vacunació que pertany a un grup de risc pot rebre la vacuna als centres de salut, als centres d’atenció primària amb recepta mèdica, excepte els majors de 65 anys, que no necessiten recepta, i als consultoris mèdics que han decidit administrar vacunes. Les persones que viuen en residències sociosanitàries es poden vacunar a la mateixa residència, i el personal sanitari al seu lloc de treball.

Etiquetes

Comentaris

Trending