Roser Jordana, segell turístic

Correus emet un timbre dedicat a la desapareguda impulsora del Sindicat d’Iniciativa i “institució del turisme a Andorra” dins de la sèrie ‘Dones andorranes’Del segell, de paper engomat i impressió offset, i que té unes dimensions de 28,8 per 40,9 mil·límetres, se n’ha fet una tirada de 70.000 exemplars

La incansable tasca de la desapareguda Roser Jordana Mallol ‘es cobra’ un nou reconeixement. Un altre homenatge pòstum. Ara en forma de segell. Correus espanyols ha editat un timbre que té un valor facial d’1,35 euros i que té una de les promotores del Sindicat d’Iniciativa com a reclam. El segell, del qual se n’ha fet una tirada de 70.000 còpies, s’emmarca dins de la sèrie ‘Dones Andorranes’, que l’empresa de control públic espanyol promou.

El segell acaba de sortir el mercat. L’emissió es de fa just un mes. I ret homenatge a Roser Jordana Mallol, “una de les personalitats que més han treballat a favor de la promoció turística del Principat d'Andorra, arribant fins i tot a ser considerada com una ‘institució del turisme a Andorra’”, segons que destaca Correus. Jordana, cul inquiet amb tot el respecte dit, va morir de manera sobtada el 2014.

La seva tasca professional va començar l'any 1965 quan va assumir la responsabilitat de dirigir la Casa d'Andorra de París. Posteriorment va estar vinculada al Sindicat d'Iniciativa, que va promoure i realment rellançar, per dir-ho d’alguna manera, i que segons destaca Correus, va ser “on va treballar amb tenacitat en la divulgació de la bondats i excel·lències que posseeix el Principat, un país pel qual sentia veritable passió i que no perdia oportunitat de promocionar amb la naturalitat i espontaneïtat que la distingia”.

El segell, de paper engomat i impressió offset, té unes dimensions de 28,8 per 40,9 mil·límetres, segons les dades oficials de la companyia de control estatal espanyol. En la promoció del timbre, que es pot adquirir, per exemple, a l’oficina que Correus té al carrer Joan Maragall d’Andorra la Vella però, en principi, també a la resta d’oficines que l’empresa filatèlica té arreu del Principat (a Escaldes, la Massana, Encamp i Sant Julià), s’hi destaca també, de Jordana, que “després de la seva jubilació i fins al moment de la seva mort, va exercir de presidenta-delegada de la Fundació Clara Rabassa i de vicepresidenta de l’Aliança franco-andorrana”.

Correus ressalta que “aquells que van tenir l'oportunitat de treballar amb ella o compartir alguns moments de la seva vida ressalten el seu caràcter alegre i jovial i l'enorme energia que transmetia” i assegura que en el record hi queda la capacitat de treball de Roser Jordana, "la seva perseverança i l'esforç que dedicava per aconseguir els seus objectius, que en molts casos significava trencar esquemes però també obrir nous camins a les generacions futures. La seva personalitat i la seva tasca li van fer mereixedora de l'homenatge que li va dedicar el Govern d'Andorra l'any 2009”.



Els 25 anys de relacions bilaterals hispanoandorranes o les falles d’Andorra la Vella, també honorades

El dedicat a Roser Jordana no és l’únic segell de temàtica andorrana que Correus edita aquest any. De fet, cada any l’empresa espanyola té un ventall ampli de productes sobre el Principat, amb qui té una relació privilegiada des de fa moltíssims anys i assegura, juntament amb la francesa La Poste, l’enviament i el repartiment postal, servei del qual l’Estat no disposa pròpiament. També s’acaba d’editar un segell dedicat als 25 anys de relacions bilaterals entre Andorra i Espanya i està a punt de sortir al mercat un altre timbre, en aquest cas, referent a les falles d’Andorra a Vella i, per extensió, al reconeixement en forma d’incorporació al catàleg patrimonial de la Unesco de les festes del foc del Pirineu. En tots dos casos es fan o es faran tirades de 70.000 exemplars. La gran diferència és el format. Mentre que el del quart de segle de relacions diplomàtiques segueix una estructura diguem-ne més tradicional, el de les festes del solstici d’estiu és molt més allargassat, molt més horitzontal, apaïsat. Del que portem d’any s’han emès segells, també, relatius als 25 anys de Constitució, els 40 anys de la parròquia d’Escaldes o dins d’una sèrie europea sobre ponts s’hi ha inclòs el pont d’Engordany.



 

Etiquetes

Comentaris

Trending