Fiasco a la genètica

Un altre dels projectes que es proposava com a referent de l’obertura econòmica, la inversió estrangera i l’èxit que havia de ser el clúster mèdic se’n va en orrisL’European Genetics Institute va assegurar el gener del 2017 que s’ubicaria al Principat per poder operar des d’aquí per tot el continent, ara acaba de fer suspensió de pagaments

Comentaris

Havia de ser una altra de les locomotores del clúster mèdic. Una nova firma de primer nivell, innovadora, que faria una aposta per Andorra. Una altra pota de la inversió estrangera promoguda pel Govern. El Principat seria la seva base per expandir-se cap a tot Europa. Un any després de tanta promesa, l’European Genetics Institute (EGI) té un peu a l’altre barri. Ha fet suspensió de pagaments i el seu futur és molt poc encoratjador.

De fet, des que fa ja pràcticament un any i mig va anunciar a tort i a dret, amb comunicacions formals incloses, que tenia previst aterrar al Principat. Era a finals de gener del 2017 quan va explicar que a Andorra hi disposaria d’unes avançadíssimes instal·lacions d’anàlisis genètiques amb les quals pretenia donar servei a l’entorn europeu i des d’aquí preparar-se per fer el salt a d’altres continents. Però mai més res no se n’havia sabut. En la mateixa comunicació, l’EGI assegurava haver mantingut converses amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i es felicitava de la bona acollida de la patronal.

La patronal, que admetia contactes amb representants de la firma també deia que havia estat una presa de contacte i poca cosa més. Sol·licitar informació, prendre el pols… Però elogiava la volada que podia agafar el clúster de medicina i, en conjunt, que seria una nova injecció de moral per al procés d’obertura econòmica. Però vaja, està vist que la moral és equiparable a la de l’Alcoià o poca cosa se’n pot treure.

De fet, l’EGI ja apareixia en un ‘llistat’ de laboratoris que oferien solucions a l’obesitat, mètodes per aprimar-se, que resultaven ser poc menys que fraus. Tractaments que per norma solen valdre uns 800 euros, aquesta firma els oferia per 99. Els fòrums de les xarxes socials anaven plens d’ira contra l’European Genetics Institute. Que si contactaves amb ells t’enviaven un kit i si els hi retornaves amb una mostra de saliva o un cabell amb el qual poguessin extreure l’ADN al cap d’unes setmanes t’enviaven per correu electrònic els resultats de l’analítica i la solució miraculosa per a l’obesitat.

Tot plegat fum per molt que la firma establerta al parc científic de Madrid assegurés en la seva pàgina electrònica haver participat en projectes d’investigació finançats per la Unió Europea, els ministeris espanyols de Ciència i Tecnologia i Educació, el Consell de Seguretat Nuclear o la fundació de Bill Gates i la seva esposa. Altíssim nivell. Però com tot, com més amunt s’arriba, de més alçada es cau. I segons portals informatius especialitzats, un dels centres d’investigació que es venia com més referent ha entrat en concurs de creditors

Un apunt més per als anals dels fiascos d’Andorra. I encara bo que només va anunciar la intenció d’aterrar al Principat. Pitjor podia havia estat.

Etiquetes

La (pen)última tendència en fraus, el dels tests per ADN, truca a la porta d\'Andorra

Relacionat

La (pen)última tendència en fraus, el dels tests per ADN, truca a la porta d'Andorra

Comentaris

Trending