Un ‘bomber privat’ per apagar el foc al servei de circulació d’Escaldes

La majoria demòcrata del comú escaldenc fitxa un director extern per intentar redreçar el rumb en un departament on regna el malestar i que està clarament dividit, com a mínim, en dos blocsRobert Barbosa, professional des de fa anys d’un equip d’extinció d’incendis d’una de les grans superfícies comercials del país i de l’estreta confiança dels cònsols, es perfila com l’elegit

Comentaris

La majoria demòcrata del comú d’Escaldes, i més en concret els cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, ja tenen la persona triada i amb la qual pensen que podran resoldre el conflicte obert al servei de circulació, que ha tingut com a episodi més recent la interposició d’una querella per part de tretze agents contra els dos actuals màxims comandaments: la cap de servei i l’oficial que jeràrquicament la primera té per sota. Si no canvien molt les coses, l’integrant d’un equip d’extinció d’incendis privat d’una de les grans superfícies comercials del país passarà a dirigir el departament. Molt probablement, tot just passada la Setmana Santa s’incorporarà ja al comú Robert Barbosa. Serà nomenat director en tan què càrrec de confiança.

La possibilitat de situar per sobre els actuals comandaments del servei de circulació una persona aliena al cos i de la confiança dels cònsols ja fa temps que està sobre la taula. De fet, la necessitat es va accentuar fa poc menys de mig anys just després que una agent patís una crisi d’angoixa arran d’una reunió amb els dos comandaments. Llavors, fins i tot es va informar a l’oposició de la voluntat de resoldre el malestar intern cercant una figura externa que posés ordre. La interposició de la querella per coaccions i amenaces contra la cap de servei i l’oficial va accelerar tant les coses que el mateix dia que va ser notificada l’admissió a tràmit de la mateixa, el 6 d’aquest mes, ja va transcendir que en qüestió d’un mes hi hauria director extern.

Barbosa, amb relativa experiència en camps com els de la comptabilitat, ha destacat sobretot per ser un ‘bomber privat’, sector professional en el qual ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional. Amb bons vincles amb el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, la majoria demòcrata en valora l’experiència i capacitat per gestionar grups humans. D’aquí que es confiï que Robert Barbosa pot contribuir a pacificar l’ambient i, a poc a poc, a intentar teixir ponts entre un dividit departament que, a més, té una part important de l’escala bàsica enfrontat judicialment amb la cúpula del servei. A Barbosa se’l vol com a mediador en el conflicte, primer, i, després, com avaluador de l’estat de salut del servei per anar-hi posant remei.

Tot i que la possibilitat de situar un càrrec de relació especial per sobre dels dos actuals màxims comandaments feia temps que es debatia, l’admissió de la querella ha accelerat la qüestió

Davant el fet que transcendís l’admissió a tràmit de la querella, la majoria comunal va emetre un comunicat admetent que s’havia obert una investigació interna i assegurant que es manté la plena confiança amb els dos comandaments querellats. De fet, tots dos han estat promoguts als càrrecs pel consolat Martín-Calvet i, almenys de portes en fora, els cònsols no consideren que hagin incorregut en cap falta significativa que faci que hagin de quedar apartats del servei. Però quan aquest comunicat s’emetia, ja feia algunes setmanes que es tenia clar, amb noms i cognoms, que ve una persona externa a intentar minimitzar el problema. L’oposició ja n’hauria estat més o menys informada.

Els funcionaris del cos, almenys no de forma oficial i global, no n’han estat informats. Tampoc no haurien rebut cap contacte formal d’ençà que s’ha notificat l’admissió a tràmit de l’acció judicial, encara que les fonts consultades sí que han admès que hi ha hagut alguns moviments, que s’ha de veure en quina línia van, des de l’entorn dels respectius assessors jurídics. Les fonts consultades properes als agents han assegurat desconèixer si hi haurà una nova incorporació o no per situar-la al capdavant del departament. En qualsevol cas, els consultats sols han fet un prec: “Que l’escala bàsica sigui escoltada.”



Vot de confiança de l'oposició socialdemòcrata

La  consellera de Partit Socialdemòcrata Independents (PS I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, valora de forma positiva que des de la corporació s’hagi situat una persona externa per mirar de reconduir la situació que es viu al servei de circulació. El malestar ha acabat derivant, segons s’ha conegut aquesta setmana, en una querella per part d’un grup d’agents del cos cap a la direcció per presumptes coaccions i amenaces. Sobre aquesta darrera acció, la representant de PS I s’ha limitat a indicar que els urbans denunciants “estan en el seu dret” de fer-la. 

Vendrell ha posat en relleu que fa dies que segueix amb preocupació la situació dins del servei de circulació a la parròquia i que del tema s’ha parlat tant amb els responsables de recursos humans com amb els cònsols. “Em preocupa i ja en una comissió tant Marc Magallón com jo vam demanar saber què estava passant”, ha explicat. “Arran de la conversa, ja vaig dir que trobaríem encertat que, des del comú, s’intentés agafar una persona externa per mirar de reorientar la situació”, ha comentat la consellera. 

La idea també va ser debatuda amb els cònsols, que “ho veuen de la mateixa manera”. I és que Vendrell veu positiu l’arribada d’aquesta persona externa perquè “de forma temporal pugui posar la situació una mica en ordre i veure per què hi ha aquest malestar”. L’escollit “començarà a treballar a l’abril i li donem un vot de confiança”.  

Sobre l’acció judicial presentada per un grup d’agents a la Batllia, Vendrell ha optat per ser prudent fins a no tenir més informació i poder parlar amb els urbans implicats. Tot i això, sí que ha indicat que “tenen tot el seu dret de plantejar aquesta denúncia si se senten en aquesta situació”.



Etiquetes

-

Relacionat

El comú d’Escaldes assegura haver obert una ‘investigació’ interna per intentar aclarir què passa al servei de circulació
-

Relacionat

Admesa a tràmit la querella de tretze urbans d’Escaldes contra els dos principals comandaments del servei
-

Relacionat

El servei de circulació d’Escaldes és un ‘infern’

Comentaris

Trending