Aquest aeroport (sense GPS) és un desastre

Dos dels trajectes d’aquest diumenge emmarcats en el paquet turístic promogut per Viatges Regina han hagut de passar també per Girona degut a la mala visibilitat que hi havia a la SeuFa molt temps que es treballa perquè sigui possible del denominat vol instrumental a l'equipament de Montferrer; la pràctica d'un sol cap de setmana evidencia que és clau

Comentaris

El primer cap de setmana d’operacions del paquet turístic ideat per Viatges Regina i que enllaça l’aeroport Andorra-la Seu amb Madrid, Palma de Mallorca i Marsella ha evidenciat que la infraestructura aeroportuària urgellenca és de pa sucat amb oli si no s’hi incorporen els mecanismes tècnics que permetin aterrar-hi sense haver-se de refiar estrictament de l’ull humà. La boira, les condicions meteorològiques adverses que tot sovint fan acte de presència a la zona, han impedit diferents vols fer els enllaços previstos, més enllà dels possibles retards que s’hagin acumulat. 

Almenys dos dels trajectes s’han hagut de desviar a Girona i un tercer ha hagut d’enlairar-se des de l’aeroport gironí per salvar les males condicions de visibilitat (encara que en el cas de divendres hi ha alguns dubtes, però per raons de seguretat el comandant sempre mana) que hi havia a Montferrer. L’empresa que projecta els paquets turístics manté que continuarà oferint tots els vols, operats per la companyia francesa Twin Jet, fins l’1 d’abril, que és quan està previst que finalitzi una iniciativa producte de la dèria ‘voladora’ d’Albert Vinseiro, el director gerent de l’empresa pirinenca Regina.

Quan es van presentar els vols que s’han posat en marxa aquest cap de setmana, Vinseiro ja va alertar que, encara que amb més fermesa que els trajectes ofertes feia un parell d’estius, la proposta d’aquest març no deixava de ser una prova pilot per tal de demostrar que el Pirineu urgellenc i Andorra tenen atractiu turístic i capacitat hotelera i de serveis per atraure visitants d’un cert nivell o, com a mínim, amb unes perspectives o objectius lleugerament diferents als que ja de per si arriben al Principat o, en menor mesura, a l’Alt Urgell. Vinseiro va assegurar que la proposta pretenia engrescar alguna companyia més potent que l’associació que Regina i Twin Jet han fet aquest cop per tal de portar turistes cap a la zona.

L'empresari que promou la iniciativa ja va indicar que es tractava d'una prova pilot per mirar de convèncer alguna companyia més ferma; abans però cal resoldre la qüestió tècnica

L’empresari ja va deixar dit que la falta de GPS, l’instrument que permet al pilot tenir una guia mecànica del tot fiable que malgrat que la visibilitat no sigui prou bona l’acosta fins a la pista d’aterratge sense haver d’estar pendent de la seva pròpia vista, podia ser tot un escull. Però que esperava que no ho fos durant aquest mes de març i que, en tot cas, estaven preparades les alternatives. I el pla alternatiu s’ha hagut de posar en marxa unes quantes vegades aquest cap de setmana. El primer.

Si divendres hi va haver un doble dubte: que els responsables de l’aeroport de la Seu donaven per fet que hi havia les condicions necessàries perquè procedís l’aterratge del vol procedent de Madrid i que, en cas de no fer-ho, el pilot havia d’haver dut el jet cap a Alguaire en lloc de portar-lo a Girona; aquest diumenge no n’hi ha hagut cap. A la Seu la visibilitat no era prou bona. I tampoc ho era a Alguaire o Reus. Almenys durant l’etapa matinal. Per tant, ha estat necessari que un vol de Marsella hagi anat a parar a la capital gironina i que, des d’allí, s’hagi hagut d’enllaçar a Palma. Tot un repte logístic. Tot una mena de xou per als uns i els altres. Una aventura per a alguns dels passatgers.

El que és evident és que l’aeroport de la Seu sense GPS és com de joguina. Fins i tot des de l’Ajuntament de la Seu, el seu alcalde, Albert Batalla, ha insistit en reclamar que les institucions concernides facin l’esforç necessari perquè el vol instrumental sigui una realitat. La situació política que es viu a Catalunya i Espanya no és la millor perquè hi hagi una entesa. Andorra ha anat fent trobades i ha anat insistint davant el ministeri de Foment espanyol perquè es pugui incorporar l’equipament necessari. I tot i l’anunci des de l’executiu que aviat hi haurà novetats. Per ara les úniques novetats han estat que per arribar a la Seu primer cal passar per Girona.

Etiquetes

Passatgers d\'un dels vols organitzats per Viatges Regina arribant a l\'aeroport de la Seu.

Relacionat

Aeroports de Catalunya i Viatges Regina volen saber per què la companyia aèria va acabar portant el vol de Madrid a Girona
Un dels avions que enllaçaven amb l\'aeroport de la Seu amb els seus passatgers.

Relacionat

El primer vol entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu acaba aterrant a Girona
Un moment de la promoció de la campanya d\'enllaços amb avió fins a Madrid, Palma de Mallorca o Marsella.

Relacionat

El somni d’enllaçar Andorra amb el centre de París o Londres per aire en tres hores
Un moment de la presentació del \'catàleg\' de vols aquest dilluns a la Seu.

Relacionat

L’aeroport d’Andorra-la Seu esdevindrà comercial durant quatre caps de setmana (de març i abril)

Comentaris

Trending