El descontentament demòcrata pot suposar el ressorgiment d’un CDA ‘tunejat’?

Des de fa mesos, diverses persones crítiques amb l’actuació del Govern però de l’entorn de DA mantenen contactes que podrien arribar a confluir en la formació d’un nou projecte políticEntre els principals impulsors hi hauria antics dirigents polítics que fins al 2010 van estar al Centre Demòcrata: Josep Duró, Jordi Farràs o Enric Tarrado en serien alguns exemples destacats

Comentaris

El projecte demòcrata es comença a esquerdar. O millor dit, potser, li sorgeixen algunes escletxes. No necessàriament han de ser molt importants i profundes i no necessàriament han de portar el vaixell a la deriva. Prou podria ser una maniobra d’uns quants descontents per forçar les màquines i mirar de veure complagudes algunes de les seves peticions. En tot cas, dit descontentament s’estaria canalitzant en sopars i soparets. I qui sap si en el ressorgiment d’un nou CDA, el Centre Demòcrata Andorrà que el 2010 es va acabar liquidant. Seria, però, un CDA ‘tunejat’. Esporgat per alguna banda, ampliat per una altra.

L’exconseller general i excònsol d’Ordino Josep Duró va admetre la setmana passada davant les càmeres d’Andorra Televisió -durant una tertúlia al programa ‘La Rèplica’- que s’està constituint un corrent d’opinió crític amb el Govern que pot acabar derivant en la gestació d’una nova formació política. Es dóna el cas que molts d’aquests crítics amb el Govern han donat suport els darrers anys a DA. Com a simpatitzants alguns, com a afiliats d’altres. Però no acaben de combregar amb algunes de les línies polítiques i de treball que s’estan duent a terme.

Per això que des de ja fa mesos s’estiguin duent contactes, trobades, sopars. Els assistents són canviants. Però tot sovint hi conflueixen alguns noms concrets molts dels quals van arribar a DA procedents de CDA. La gran majoria dels crítics no ostenten cap càrrec en l’actualitat. Però sí solen coincidir en què es tracta de persones ‘influents’. Al costat del mateix Duró hi apareixerien, per exemple, l’exsíndic Jordi Farràs o l’ambaixador i exconseller justament de CDA Segle21 Enric Tarrado.

Entre els assistents a les trobades que s'hi han anat fent hi ha membres de la Coalició d'Independents de la malaurada Rosa Ferrer

Són només alguns noms. Però n’hi ha molts més. Poc o molt, hi ha comensals de totes les parròquies. Les diverses fonts consultades han assegurat que en aquest grup d’opinió que pot derivar en una formació política no hi hauria representació dels parlamentaris escindits fa tres mesos del grup liberal. Ni de Sant Julià ni de la Massana. Encara que no es pot descartar que hi acabi havent una confluència.

Perquè la base d’aquest nou grupuscle que ha posat sobre la taula Josep Duró serien descontents amb DA que en algun moment o altre des del 2011 ençà, és a dir, des que ostenten els demòcrates la governabilitat del país, hi han estat a prop. Hi hauria, així, un acostament a l’entorn ‘dallerista’ encampadà, per posar un exemple. Sense descartar, per exemple també, que els ‘alisos’ també hi acabin confluint. També es trobarien entre els impulsors d’aquest nou projecte d’opinió política antics liberals que no són pas militants d’Ld’A.

Un altre grup que tindria representació a aquestes trobades seria la Coalició d’Independents (Cd’I) de la malaurada Rosa Ferrer. Les persones d’aquesta formació d’Andorra la Vella que hauria assistit a les reunions que s’han anat fent fins ara ho han fet a títol individual. Però les fonts de Cd’I consultades han explicat que si finalment aquest moviment que s’està gestant acaba donant com a resultat una nova formació política, no es pot descartar gens ni mica que Cd’I s’hi acabi aliant.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending