El somni d’enllaçar Andorra amb el centre de París o Londres per aire en tres hores

Grup Regina impulsa quatre caps de setmana de vols entre l’aeroport de Montferrer i Madrid, Palma de Mallorca o Marsella per demostrar que “apropar” el Principat al món “és factible”El gerent de la companyia considera que a mitjà termini i quan l’aproximació a la infraestructura aeroportuària es pugui fer per GPS hauria de ser possible volar fins les capitals anglesa o francesa

Comentaris

Entre el 9 de març i l'1 d'abril, o els divendres o els diumenges, serà possible volar de l'aeroport d'Andorra-la Seu fins a Marsella, Madrid o Palma de Mallorca. O a la inversa. Per 110 euros el trajecte més deu eurets més si es vol arribar en bus fins a la Seu o els dos-cents punts on solen parar, al Principat, els vehicles d'Andbus o Novatel. Aquesta, però, ha de ser només una altra prova pilot més que promou el Grup Regina per demostrar que "apropar" el Principat al món és possible i que el repte ha de ser, a mitjà termini, que hi hagi vols amb certa regularitat del centre de Londres o de París fins a l'equipament aeroportuari de Montferrer.

 

Segurament Albert Vinseiro té molts somnis. Un, però, és fer el Pirineu d’Andorra i la Seu més accessible al món. Així, en global. “Tenim uns serveis fantàstics, uns hotels de primer nivell, unes pistes d’esquí, ja sia nòrdic a l’Alt Urgell o alpí a Andorra de molta qualitat. Però no tenim proximitat amb aquests mercats.” Mercats de mitjà i alt nivell. Mercats com el que poden representar Londres o París. D’aquí que Grup Regina posi en marxa aquest març una prova pilot, una més, per demostrar que l’aeroport d’Andorra-la Seu pot ser una eina atractiva per acostar gent cap al Principat. 

Per crear un ‘canal VIP’ de turistes -el soci Twin Jet ja el té en algunes destinacions- d’un cert nivell que en tres hores -no en deu o dotze com fins ara- puguin sortir del seu domicili al centre de les capitals anglesa o francesa i es puguin plantar a la seva destinació andorrana. “París i Londres són una segona fase del somni”, ha afirmat el gerent del Grup Regina en la presentació del projecte que enllaçarà l’aeroport situat a Montferrer amb Marsella, Madrid i Palma de Mallorca els quatre caps de setmana (divendres i diumenges dies de vol) que hi ha entre el 9 de març i l’1 d’abril. Una presentació oberta a mitjans de comunicació i operadors turístics del Principat i en la qual també ha estat present el ministre de Turisme, Francesc Camp.

Vinseiro confia que a mitjà termini, en el moment que l’aproximació amb GPS a l’aeroport urgellenc sigui possible, hi haurà un operador aeronàutic seriós capaç de sentir atracció per la infraestructura d’Andorra-la Seu i hi voldrà operar. Grup Regina està disposat a compartir coneixements i sinergies, sabedor, però, que la seva aposta ha estat i és el transport de viatgers per carretera. Però el gerent de la companyia té entre cella i cella això d’acostar per aire el Pirineu a grans ciutats. Mallorca i Madrid ja les coneix d’una primera experiència, el 2015. Ara hi torna amb una aliança amb la francesa Twin Jet i hi afegeix Marsella. Regina o Andbus, o encara Novatel, com li vulguin dir, va provar altres partenariats. Però al final la que va reeixir va ser la que li permet volar amb un Beechcraft 1900 D, un avió amb capacitat per a 19 seients i tripulat per a dues persones que està pensat per a viatges executius, per dir-ho d’alguna manera. Viatges regionals de curta durada però molt bon servei.

La companyia té com aliada la francesa Twin Jet, especialitzada en vols executius d'un cert nivell, i usarà un avió de dinou seients i dos tripulants

“Volem convèncer algun operador que aposti” per l’aeroport d’Andorra-la Seu “sempre que sigui una opció seriosa”, ha apuntat Vinseiro durant la presentació, en què ha anunciat que ja hi ha seixanta prereserves fetes de les 912 places que com a molt s’oferiran. Perquè ja ha deixat dit el gerent del Grup Regina que no sempre estaran disponibles les dinou places de l’avió. En funció de l’equipatge o el material que portin alguns dels passatgers es reduiran, en alguns viatges, el nombre de seients. Vinseiro ha insistit una vegada i una altra en mostrar la seva confiança en el Pirineu andorrà i urgellenc. En “apropar Andorra” i amb la prova pilota que es durà a terme aquest març “demostrar que és factible, que és viable”. Ara per ara, “les expectatives són força bones”

De moment, el que ha suscitat més interès és el tercer cap de setmana dels quatre que es programen (23-25 de març, per tant) i per dur gent a Mallorca el divendres i tornar-la el diumenge. Cada trajecte costarà 110 euros més deu euros més pel transfer de bus fins al centre de la Seu o qualsevol dels 200 punts on habitualment fan parada els vehicles d’Andbus o Novatel. Viatges Regina ha preparat uns paquets turístis amb el Parador de la Seu i l’Hotel El Castell de Ciutat en el cas de la capital de l’Alt Urgell i amb els hotels Holiday Inn i Plaza o Ski Plaza al Principat. Però això no treu que el canal comercialitzador del propi grup promotor d’aquesta iniciativa pugui crear productes a mida del passatger si així ho demana, si així ho sol·licita. 

El mes de març encara ha de ser un mes d’esquí i esquiadors -“tenim molta confiança en la neu d’Andorra”- però alhora ja ofereix dies més llargs, de més claror, que han de facilitar l’estada. Vinseiro, que ha fet tímidament un clam perquè d’una vegada per sempre se solucioni la qüestió del vol instrumental, ha destacat com de bonic és l’aterratge a l’aeroport de Montferrer i ha explicat que hi ha un pla de contingència per aterrar a Lleida-Alguaire si les condicions meteorològiques impedissin en alguna ocasió fer-ho a Andorra-la Seu. Tot sia per demostrar que l’enllaç amb el Principat i la capital urgellenca per aire és factible i que el repte de portar executius o turistes d’un cert nivell de Londres o París en tres hores ha de poder ser possible.

Un moment de la presentació del \'catàleg\' de vols aquest dilluns a la Seu.

Relacionat

L’aeroport d’Andorra-la Seu esdevindrà comercial durant quatre caps de setmana (de març i abril)

Comentaris

Trending