No m’amago, ni ho puc fer, que des de fa uns tres anys demano la dimissió en ple del Consell Superior de la Justícia i del Fiscal General pel que considero que és i ha estat un descrèdit de la Justícia per part de totes dues institucions. Més enllà de la transparència en fer-ho sense amagar-me, i rebre en privat el suport dels companys de professió, cap declaració institucional es va realitzar des del Col·legi d’Advocats d’Andorra.

Des d’aleshores han estat diversos els companys que m’han fet partícip de les greus condicions en què es veuen abocats per exercir amb plena llibertat la seva professió d’advocats, sotmesos a persecucions judicials, doncs “no hi ha tirania més cruel que la que s'exerceix a l'ombra de les lleis i amb els colors de la Justícia”.

Aquest dijous em va sorprendre veure una notícia a Andorradifusió on es parlava de la suposada petició de dimissió del Consell Superior de la Justícia que haurien formulat uns suposats advocats i uns suposats antics degans del Col·legi d’Advocats.

La dimissió del Consell Superior de la Justícia seria l’ofrena necessària per apaivagar l’ira de Temis (deessa de la Justícia), podent així col·locar tot un seguit de membres del Consell Superior de la Justícia que siguin del gust de Temis i de l’executiu

Cartes de batlles i magistrats han estat notícia aquests dies a la premsa. De cap carta de queixa de la Fiscalia General se n’ha tingut coneixement, doncs “l'habilitat no resideix a guanyar batalles, sinó en no necessitar-les”, sobretot si els que lluiten són altres.

Arribat aquest moment, sembla ara que un grup d’advocats i exdegans han demanat la dimissió del Consell Superior de la Justícia. ¿Qui són aquests advocats i exdegans? No hem estat cap dels 'enfants terribles de la loi'. Semblaria ser que dits advocats i ex-degans són propers a l’executiu, quin cap de Govern és excompany de feina dels avui reivindicatius batlles i magistrats.

La dimissió del Consell Superior de la Justícia seria l’ofrena necessària per apaivagar l’ira de Temis (deessa de la Justícia), podent així col·locar tot un seguit de membres del Consell Superior de la Justícia que siguin del gust de Temis i de l’executiu.

Davant d’aquest fet, i té nassos que ho digui jo, considero que el Consell Superior de la Justícia no ha de dimitir.

Com a mínim deixem que aquest Consell Superior de la Justícia inauguri la nova seu. I els representants dels poble facin el favor d’obrir una comissió especial al Consell General sobre la situació de la Justícia, i aquest cop sí, pública, amb llums i taquígrafs, doncs la Justícia s’administra en nom del poble andorrà i com a tal se li ha de donar la màxima publicitat. “L’univers creu en la criptografia. És més fàcil xifrar, és a dir, xifrar informació, que desencriptar o desxifrar-la”, però en aquesta ocasió el missatge és clar: decapitar el Consell Superior de la Justícia des de l’ombra. Ensumo la tensió pròpia de l’inici d’una guerra.

“In claris non fit interpretatio”

Nota: Les cites de l’article corresponen a Montesquieu, Sun Tzu, Julian Assange i Julius Paulus Prudentissimus.

Comentaris (3)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.