Els cònsols demanen a Govern que “clarifiqui” la situació dels interins comunals amb la llei de Funció Pública

Les set corporacions confien a poder aprovar abans del març, quan venç els terminis, les adaptacions de les respectives ordinacions sobre el règim dels seus empleats

Un instant de la reunió de cònsols.
Un instant de la reunió de cònsols.

Els set comuns treballen conjuntament en els canvis a les respectives ordinacions de Funció Pública que han d’actualitzar i adaptar a la llei aprovada pel Consell General a finals de la passada legislatura. Així ho han explicat després de la reunió de cònsols –la penúltima del mandat i la darrera abans de les eleccions comunals- celebrada a Andorra la Vella. Confien a poder tenir enllestides les modificacions necessàries al març, quan venç el termini legal donat pel projecte legislatiu, però hi ha un punt que els genera “dubte” amb relació a les noves condicions dels interins i, per això, demanen a Govern que, sigui via reglament sigui via modificació legal, “clarifiqui” el redactat.

En la trobada entre els mandataris comunals, ha comparegut l’advocat que els assessora sobre l’adaptació de les seves normatives a la nova llei de Funció Pública. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el menor de Sant Julià, Julià Call, han explicat que un dels punts que està sent més problemàtic és el que fa referència als interins, ja “la llei no és prou clara”. Per això, consideren necessari que es faci una clarificació del redactat del text. Si aquest no arriba, es tiraran endavant els textos i, si cal, ja es tornarien a modificar més endavant.

Marsol ha avançat que la voluntat dels comuns, tot i respectar algunes diferències existents, és assolir textos els més unitaris possibles i ha assegurat que la feina està avançada, tot i estar pendents d’alguns punts, especialment el que fa referència als eventuals. En concret, l’article 113 que indica que “al personal interí li és aplicable, amb caràcter analògic, el règim estatutari propi dels funcionaris i dels treballadors públics indefinits, en allò que resulti adequat a la naturalesa de la seva relació”. El que, a l’entendre dels cònsols genera dubtes és aquesta frase final, és a dir, com a apuntat la mandatària, “necessitem que ens clarifiquin què vol dir en allò que resulti adequat a la naturalesa de la seva relació”.

La cònsol ha advertit que el tema té la seva importància, ja que “treballem molt amb interins, sobretot als estius” i el canvi pot afectar les seves condicions de treball, com ara, per exemple, si tenen o no dret a cobrar la part proporcional de la paga extra de la qual sí que disposen els funcionaris. Això sí, la repercussió no seria especialment forta, han assegurat tant Marsol com Vila, a nivell pressupostari.

Un altre punt que, a l’entendre dels cònsols, falta a la llei de Funció Pública és una referència als agents de circulació. En aquest sentit, s’ha avançat que “a l’ordinació es posarà que no s’afecta la seva llei i que aquesta, en tot el que sigui diferent, estarà per sobre”.

Des dels comuns, s’espera poder tenir la feina sobre les ordinacions de funció pública enllestida abans de finals d’any. D’aquesta forma, s’entén que els nous equips de govern de les corporacions la podran tirar endavant tot just entrin i, a temps, per complir el que marca la llei, que posa com a termini màxim el mes de març.



Aportació econòmica als tallers de l’UNICEF

La reunió també ha comptat amb la compareixença de Marta Alberch, directora d’UNICEF Andorra, amb qui s’ha valorat el funcionament dels respectius consells d’infants. A més, des de l’ONG s’ha sol·licitat la col·laboració econòmica dels comuns per als tallers que es fan a les escoles, que han viscut un important creixement els darrers anys. Els cònsols han acceptat fer una aportació que haurà d’acabar de definir-se a partir de l’any vinent.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending