La llevantada obliga a reforçar la vigilància a la Portalada

Efectius de bombers i policia tornen a controlar la zona ‘in situ’ i no es podrá estacionar a l’aparcament frontal del Punt de Trobada

Comentaris

-
-

La previsió de fortes pluges per la llevantada que afectar Andorra aquest dimarts i fins al migdia de dimecres ha fet que el ministeri d’Interior hagi reforçat de forma preventiva la vigilància a la zona de la Portalada a la carretera general 1 on a l’agost es va produir una esllavissada amb considerables danys materials, especialment al centre comercial Punt de Trobada. Així, s’implementaran mesures de control complementàries a les ja existents davant el risc que les elevades quantitats d’aigua que han de caure puguin incrementar la inestabilitat del vessant rocós.

Els meteoròlegs estimen que al llarg de tot l’episodi de pluges i fort vent, que ha començat la matinada del dimarts i que s’allargarà fins al migdia de dimecres, es poden arribar a registrar precipitacions d’entre 80 i 120 litres per metre quadrat. Davant aquesta previsió, el ministre de la cartera d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, en contacte amb Ordenament Territorial i els tècnics i geòlegs que fan el seguiment de la zona, han acordat augmentar la vigilància a la zona, ja que es podria accelerar els moviments de purga natural a la Portalada.

Tot i que aquestes petites esllavissades no arribaran a la carretera gràcies als elements de protecció instal·lats a la zona, l’executiu ha acordat destinar-hi efectius dels bombers i la policia per controlar el pas dels vehicles. Aquestes mesures se sumen als controls rutinaris que tècnics i geòlegs fan per tal de monitorar els moviments rocosos de la muntanya.

Les accions preventives també inclouen que l’aparcament de davant del Punt de Trobada no es pugui utilitzar mentre duri l’episodi i així ja s’ha notificat a la propietat. No obstant això, el centre comercial pot obrir amb tota normalitat utilitzant la zona d’aparcament interior. El protocol de vigilància preventiva no té cap afectació a la circulació, pel que tota mena de vehicles poden seguir utilitzant la CG1 amb normalitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending