Empat insuficient i amarg per un FC Andorra que perd el lideratge

Ernest Forgas ha avançat els tricolors contra l'Oriola al minut 71 però, igual que ara fa dues setmanes, un gol de Solano als minuts finals ha impedit la victòria

L'onze inicial de l'Andorra a l'Enrique Miralles.

L’FC Andorra no ha pogut retenir el lideratge del grup 3 de Segona B en no passar de l’empat (1-1) enfront l’Oriola. Els tricolors han vist com es repetia la història de fa dues setmanes, al camp de l’Atlètic Llevant, i com un gol del rival al tram final els impedia sumar els tres punts. Ernest Forgas ha avançat el quadre de Gabri García al 71’ però quan faltaven tot just sis minuts pel final Solano ha igualtat. L’equip, però, es manté a la zona noble de la taula, a dos punts del nou primer classificat, el Lleida.

El duel ha començat amb cert patiment per l’Andorra, ja que els alacantins, necessitats de punts en estar a la zona de descens, ha sortit amb força. Pitu, amb xut massa creuat (4’) i Antonio, des de la frontal (7’), han tingut les primeres opcions del conjunt groc. En aquests primers minuts, el control del joc ha estat dels locals i no ha estat fins a gairebé el primer quart d’hora quan els tricolors han començat a igualar la possessió i el duel. I també a tenir ocasions.

La primera ha vingut de les botes de Rai Marchán (16’). El migcampista, però, s’ha trobat amb un Emilio inspirat que ha aconseguit refusar el seu xut. Amb el duel més equilibrat, s’han començat a veure opcions a les dues àrees, però qui més s’ha hagut de lluir ha estat el porter groc, com al 27’, quan ha salvat una bona rematada de Musa, després d’una internada per la banda.

Al tram final del primer temps, però, les defenses s’han imposat. Tant l’Andorra com l’Oriola s’han mostrat ferms i han sabut desfer els intents del rival per apropar-se a les respectives porteries. Al descans, per tant, s’ha arribat amb el marcador inicial.

El retorn dels vestuaris ha estat mogut. Al 47’, ho ha tornat a provar Musa, però el seu xut ha marxat fregant el pal. A aquesta acció, ha intentat respondre el quadre groc jugant des de les bandes, però les diferents centrades, amb molta intenció, de Cases, Fondarella o Pina no han trobat rematador. Encara més clara ha estat la rèplica andorrana, amb una doble oportunitat per a Casadesús i, novament, Musa, que Emilo ha aconseguit salvar.

A poc a poc, però, l’Andorra ha començat a imposar el seu domini i a controlar més el joc. I fruit d’aquesta dinàmica, ha arribat el gol. Al 71’. Musa ha fet una excel·lent conducció i ha sabut trobar el forat per assistir Ernest Forgas. El davant no ha fallat davant Emilio i ha anotat el seu quart gol de la temporada. La feina més complicada estava feta i calia saber aguantar.

El tècnic local ha posat tota la carn ofensiva a la graella, amb l’entrada al camp de Nico, i el seu equip ha passat a dominar de forma clara. Semblava, però, que l’Andorra es defensava bé però al minut 84’ ha arribat el cop. Novament, per banda, Pina ha centrat una bona esfèrica que Solano ha enviat amb gran cop de cap al fons de la xarxa. D’aquí al final, i tot i la insistència dels locals, no s’ha generat cap opció clara més i, al final, amb el xiulet final s’ha certificat el repartiment de punts.

La setmana vinent, l’Andorra, que encadena ja vuit partits consecutius invicte, intentarà fer bo aquest empat amb la visita a Prada de Moles del Llagostera. Classificació en mà, els de Gabri García es mantenen a la zona noble, en segona posició, igualats amb el Sabadell.

Fitxa tècnica

Camp: Enrique Miralles.
ORIOLA CF (1): Emilio, Pina, Porcar, Fondarella, Brian (Rodri, 68’), Javi Llor (Nico, 73’), Pitu, Cases, Badal, Antonio i Gilabert (Solano, 76’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Vilanova, Fede, Marchán, Bover (Palanca, 60’), Jilmar, Musa, Casadesús (Ludo, 79’) i Ernest Forgas (Pachón, 89’).
Àrbitre: Guzmán Mansilla. T.G.: Badal, Fondarella, Gilabert i Solano / -.
Gols: 0-1, Ernest Forgas (71’). 1-1, Solano (84’).

Gabri: “Marxem amb una sensació dolenta”

El tècnic de l’Andorra ha admès que marxaven del camp “amb una sensació dolenta”, ja que “és una llàstima que en una jugada tonta, que no semblava perillosa, ens hagin empatat”. El tècnic ha assegurat que no els ha sorprès trobar-se amb “un equip competitiu”.

De forma similar s’ha expressat el lateral Loureiro. “Teníem el partit controlat, tot i que ens ha costat entrar i a partir del 15’ hem estat bé i hem sabut trobar espais per generar problemes”, ha indicat, per després lamentar que “ens empaten en una jugada desafortunada i marxem amb mal sabor de boca perquè ens vèiem com a guanyadors”.