Cinc empreses andorranes busquen, per primer cop, personal per a l'hivern a Acs-dels-Tèrmes

El fòrum 'En piste pour l'emploi' proposa 142 llocs de treball a hotels, restaurants i pistes d'esquí

Comentaris

-
-
Cinc empreses andorranes participen aquest dijous, per primera vegada, en el fòrum 'En piste pour l'emploi' que es fa a Acs-dels-Tèrmes. L'objectiu és trobar personal per a l'hivern. Els organitzadors han enviat 7.000 invitacions per assistir a l'acte que té lloc al casino de la població de l'Arieja. La setmana passada, set empreses establertes al Principat van participar al ‘workshop’ ocupacional celebrat a la Seu d’Urgell. 

El fòrum 'En piste pour l'emploi' ofereix 142 llocs de treball per a la temporada d'hivern. Hi participen, a banda de les andorranes, 35 empreses franceses en un acte que està organitzat pel Servei d'Ocupació de Foix. Les feines són per treballar a les pistes d'esquí als hotels i als restaurants. La trobada reuneix persones en recerca de feina de la zona de l'Arieja. Andorra hi assisteix després de la proposta del Govern de poder portar treballadors transfronterers francesos al Pas de la Casa.

La proposta va ser molt ben acollida pels comerciants de la població encampadana. Recentment, va tenir lloc una reunió a la Tor de Querol entre els comerciants i representants dels Serveis d'Ocupació francesos i andorrans, per tractar aquesta manca de personal qualificat. A banda, i de cara al 2020, s'estudia la possibilitat d'organitzar una trobada on intervinguin també algunes empreses del sud de França i seguir promocionant l'atracció que pot tenir per a ells el Pas de la Casa. 

En relació a la contractació de treballadors per a la temporada d'hivern, el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres,  les quotes d’autoritzacions d’immigració. N'hi ha 4.605, una xifra que representa un 14,18% més que les autoritzacions acordades per a la temporada 2018-2019. Per fixar aquest contingent, ampliable en un 30%, s’han tingut en compte les demandes manifestades pels agents econòmics i el consum de quotes dels anys anteriors.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending