Una menor de tretze anys lidera la campanya ‘Salvem el parc’

Un grup de veïns d’Encamp, especialment infants i els seus pares, donen suport a la recollida de firmes a favor de mantenir el Prat Gran

Comentaris

Ariadna i uns amics, recollint signatures.
Ariadna i uns amics, recollint signatures.
Una menor de tretze anys és la impulsora de la campanya ciutadana que amb la genèrica denominació de ‘Salvem el parc’ pretén aconseguir evitar el tancament del Prat Gran d’Encamp. Un grup de pares i mares i fills, especialment, de la parròquia s’han concentrat aquest migdia a la plaça del Rellotge de Sol del cèntric espai encampadà per visualitzar el seu malestar amb la decisió del comú de renunciar a la compra dels terrenys i, d’aquesta manera, retornar l’espai a la propietat alhora que desmantellar el parc.

La menor, Ariadna Blanch, ha mostrat la seva decisió de mirar de tirar endavant la petició per tal que no es tanqui un espai en el qual han crescut. Altres companys li han fet costat en aquesta jornada. La noia, que va demanar autorització i consell al seu tutor escolar per com dur a terme la iniciativa, ja té escrita una carta per fer arribar al cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz. Pensa trametre-li adjuntant-li les signatures recollides aquest diumenge i les que pugui recollir juntament amb els seus companys els propers dies.

Fa anys que la situació del Prat Gran encampadà és provisional atès que el contracte de lloguer principal ja s’havia esgotat i s’anaven fent pròrrogues anuals. Ara, però, la propietat va plantejar la necessitat d’adoptar una decisió-solució definitiva. De fet, fa anys que es negocia una entesa que s’havia tancat amb la possibilitat que el comú adquirís una part de les parcel·les que formen part de la unitat urbanística per 16 milions d’euros i que en llogués la resta tot mantenint per al futur un dret preferent de compra per aquesta darrera parcel·la.

L’operació, però, no ha tingut el suport necessari. El cònsol hi estava a favor però no ha aconseguit ni tan sols obtenir la unanimitat del seu equip, de la majoria demòcrata, i davant la proximitat de les eleccions i la demanda de la propietat, de casa Areny, d’adoptar una decisió definitiva, finalment el comú ha declinat la compra i ara té uns vuit mesos per desmantellar el parc i tornar-lo a l’estat original. I això és el que volen mirar d’evitar l’Ariadna i el seus amics.

-

Relacionat

Veïns d’Encamp convoquen un acte de protesta contra el tancament del Prat Gran
El cònsol, Jordi Torres Arauz, donant explicacions dimecres sobre el Prat Gran.

Relacionat

El comú d'Encamp haurà de retornar el Prat Gran al seu estat original
Imatge recent del Prat Gran.

Relacionat

Encamp diu adéu al Prat Gran

Comentaris (1)

Trending