Burjanadze es revenja del MoraBanc en un partit ‘muntanya russa’ (80-67)

El conjunt andorrà cau amb claredat davant un Herbalife Gran Canària liderat per l’exjugador tricolor

Esmaixada de Tyson Pérez.
Un MoraBanc Andorra molt irregular ha caigut amb claredat a Las Palmas (80-67) davant un Herbalife Gran Canària liderat per un gran Beqa Burjanadze. El georgià, extricolor, ha estat clau al darrer quart, quan els canaris s’han desempallegat definitivament d’un Andorra que ha viscut immers en una mena de muntanya russa. Ara s’enganxava al partit, ara perdia pistonada respecte dels locals.

El primer quart ha estat igualat però els andorrans, ben liderats pel serbi Dejan Todorovic, s’ha mostrat molt seriós en el joc i superior a l’Herbalife. Després del primers compassos, el MoraBanc ha passat al davant i ha acabat vencent els primers deu minuts per 14-19. Al segon període l’escenari ha canviat, també, en part, per culpa de discutibles decisions arbitrals. Davant del dubte o l’error, Perea i companyia sempre han assenyalat a favor dels canaris. Sort encara dels flaixos de qualitat de Jeremy Senglin.

I amb tot, els d’Ibon Navarro no han estat pas encertats. Excessives imprecisions que han portat a nombroses pèrdues de pilota que han permès l’Herbalife, més intens i agressiu (sense que els àrbitres ho sancionessin) en defensa, arribar a tenir fins a vuit punts de marge (31-23). No obstant això, els andorrans han evitat que el matx es trenqués. La mala dinàmica tricolor ha seguit al tercer quart. Tornant dels vestidors, el Gran Canària ha posat la directa davant un MoraBanc desorientat, perdut. Quedaven quatre minuts per al final d’aquest quart i els locals tenien tretze punts de marge (52-39).

Llavors, però, hi ha hagut un canvi de rumb. La força, lluita i intensitat de Tyson Pérez ha contagiat tot l’equip i ha estat decisiu per catapultar l’equip a un parcial de 0-13 que ha equilibrat el matx poc abans d’arribar a la tercera pausa (52-52). Just en aquest moment, però, ha estat quan ha aparegut amb tota la força la figura de Burjanadze. El georgià ha liderat el seu equip el darrer quart, en què l’Herbalife ha esborrat del partit el MoraBanc. Els canaris han arribat a disposar de setze punts de marge (76-60) i una superioritat més que evident davant uns andorrans que s’han anat fonent a mida que Beqa es feia gran gran.

Fitxa tècnica

HERBALIFE GRAN CANÀRIA (80): Cook 6, Harper 15, Beirán 5, Shurna 7, Costello 14 -cinc inicial-, Bourousis 7, Santana, Burjanadze 20, Paulí 1, Okoye 5 i Radicevic.

MORABANC ANDORRA (67): Hannah 11, Massenat 5, Walker 7, Sy 2, Llovet 4 -cinc inicial-, Jelínek 6, Diagne 4, Todorovic 9, Pérez 5, Senglin 14

Àrbitres: Perea, Caballero i González Gálvez

Parcials:  14-19; 38-33; 54-52; 80-67