L'FC Andorra vol seguir líder davant un 'coco' en hores baixes que busca redreçar el rumb

Gabri García aposta per tornar a sumar de tres en tres pero sap que no serà fàcil davant un Hércules que ha millorat prestacions amb el canvi d'entrenador

Musa i Moha, durant el darrer entrenament.
Musa i Moha, durant el darrer entrenament.

Prada de Moles acollirà aquest diumenge un dels partits, a priori, més atractius que es podia esperar de la temporada del retorn de l’FC Andorra a Segona B. Els tricolors rebran tot un històric del futbol espanyol i, a la vegada, un dels ‘cocos’ del grup 3, l’Hércules, amb l’objectiu de mantenir una jornada més el lideratge. Els alacantins, cridats a lluitar a la zona alta, han protagonitzat un nefast inici de lliga del qual estan intentant recuperar-se i la setmana passada van deixar clar que el seu potencial és molt superior al que indica la seva actual situació a la taula golejant el Barcelona B.

Ja a inici de lliga segurament el partit contra el conjunt alacantí era dels més atractius que es podia esperar a Prada de Moles. No es pot oblidar que l’Hércules és un dels clàssics del futbol espanyol i acumula moltes temporades a Segona A i, fins i tot,a Primera –la darrera, la 2010-11-. Des que el juny del 2014 va baixar a Segona B, però, lluita per intentar recuperar l’elit i aquesta campanya no era pas una excepció. Tot apuntava, a l’agost, que seria un dels grans aspirants a les primeres posicions.

La realitat un cop arribat el duel és, però, ben diferent. Tant que l’Andorra sortirà al camp com a líder i l’Hércules ho farà com un dels cuers del grup, després d’un nefast inici de campionat que li va costar el càrrec a Lluís Planagumà. Amb el canvi d’entrenador –Jesús Muñoz va agafar l’equip fa dues jornades- s’intenta una dinàmica que ha aixecat totes les alarmes al Rico Pérez. Per ara, una derrota –al camp del Llagostera (2-1)- i la golejada contra el filial blaugrana (4-1)- és el balanç.

Justament, en el darrer resultat dels alacantins es fixa l’entrenador tricolor, Gabri García, per llençar un clar avís: que ningú esperi que per estar, ara per ara, en zona de descens, el duel serà senzill. Al contrari. “Són un gran equip, molt perillós, amb experiència i qualitat. Per guanyar haurem de fer un partit molt seriós”, ha explicat el tècnic, que ha volgut remarcar que la situació dels alacantins evidencia “la gran igualtat i la gran dificultat d’aquesta lliga”.

Gabri considera necessari valorar de forma “positiva” els dos darrers empats aconseguits per l’equip enfront Vila-real B i Atlètic Llevant. “Sempre és bo sumar”, apunta. Tot i això, té clar que ara “volem guanyar perquè sumar de tres en tres és la forma més ràpida d’assolir l’objectiu”. El tècnic alerta, però, que serà molt complicat, ja que “amb el canvi d’entrenador l’Hércules ha millorat molt en defensa i també juga ara amb dos davanters experimentats”.

Gabri no pot comptar ni amb Martos, lesionat, ni amb els andorrans de la plantilla, que estan amb la selecció

Per afrontar el duel, l’entrenador tricolor té tres baixes confirmades. Una, per lesió, és la de Javi Martos. Les altres dues, en aquest cas, són les de Joan Cervós i Ludo Clemente, que estan concentrats amb la selecció andorrana de cara als compromisos de la fase de classificació per a l’Eurocopa contra Moldàva –disputat divendres amb una històrica victòria pels de Koldo Álvarez- i Islàndia –dilluns-.

Pel que fa a l'Hércules, tot apunta que Jesús Muñoz repetirà un equip similar o gairebé el mateix onze que la setmana passada. El bon joc i l'encara millor resultat obtingut contra el filial blaugrana fa pensar que no tocarà gaire cosa de l'equip. El tècnic no pot comptar ni amb Felipe, per lesió, ni amb Alvarado, convocat amb la selecció sub 23 de Colòmbia. L'entrenador ha elogiat els números defensius de l'Andorra, al mateix temps que ha destacat que tenen un joc similar al del Barcelona, ja que Gabri "ha sortit d'aquella casa i té el seu ADN". També ha destacat el fet d'haver de jugar sobre gespa artificial, superfície a la qual no estan acostumats, tot i que assegura que "anem amb la mentalitat de ser un equip competitiu".

Des del club tricolor s'ha fet una crida per omplir la graderia de Prada de Moles. Per aconseguir-ho s'ha llençat una promoció en què cada abonat disposara d'una invitació. Així, es confia a poder superar el miler d'espectadors. Pel que fa a la xifra -que no pas al suport de la grada- aquesta segur que comptar amb una cinquantena de seguidors alacantins que es desplacen en autocar.

La prèvia

Banquetes

Andorra: Bañuz (ps), Marchán, Fede, Feher, Pachón, Palanca i Oriol Dot.
Hércules: Rubén, Olmedo, Diego Benito, Moha, Jona i Borja.

Etiquetes

Comentaris

Trending