El Govern destina 475.000 euros a reforçar la canalització del riu Aixec

Ordenament adjudica la millora de l’accessibilitat al Roc i licita les obres per fer permanent el tercer carril entre el túnel de les Dos Valires i la rotonda d’Anyós

Comentaris

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó.
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó.

El Govern ha aprovat l’adjudicació de les obres per efectuar millores hidràuliques al riu Aixec i al de les Pardines. El cost del projecte ascendirà a prop de 475.000 euros i els treballs han d’estar enllestits en un termini de sis mesos. Des de l’executiu es considera necessari tirar endavant aquests treballs per garantir l’estabilitat de la canalització del riu.

En concret, les obres s’han encarregat a l’empresa Progec, per un import de 474.659,84 euros. Els treballs consistiran a estabilitzar la llera entre la carretera general 2 i el riu Valira, després que en un altre projecte ja executat es retiressin els blocs rocosos d’aquest tram. El riu Aixec està urbanitzat a banda i banda amb uns murs de canalització que, amb el pas del temps, s’han descalçat i es vol garantir l’estabilitat. Les actuacions principals inclouen estructures de control d’erosió i la col·locació de drenatges superficials que permetin el pas de l’aigua a través d’aquesta.

Per altra banda, també es destinaran prop de 172.000 euros als treballs per millorar l’accessibilitat al conjunt escolar de maternal i primària del Roc, a Ciutat de Valls. Coansa ha estat la guanyadora del concurs i disposarà de dotze setmanes per impulsar el projecte, que permetrà reformar els accessos així com la col·locació de passamans, l’adequació de lavabos i escales i de la respectiva senyalització.

El Govern també ha aprovat la convocatòria dels respectius concursos per diferents projectes, com ara la reforma de l’aparcament de l’escola de segona ensenyança d’Ordino, la segona fase de les millores a la carretera secundària 335, a l’Aldosa de la Massana o l’eixamplament de la general 3 entre la rotonda del túnel de les Dos Valires i la d’Anyós. Aquesta darrera actuació permetrà habilitar de forma definitiva tres carrils de circulació i un voral de bicicletes en sentit ascendent.

Altres dos projectes que s’han licitat tenen a veure amb l’hospital de Meritxell. Per una banda, s’ha de millorar el drenatge del viaducte sobre el centre sanitari, al carrer dels Escalls, i, per l’altra, es realitzarà la reforma de l’heliport per adaptar-lo a la normativa aeronàutica actual.

Comentaris

Trending