Política

Liberals d’Andorra la Vella clamen contra l’estratègia de Marsol que els deixa fora del focus

Un sector del comitè local de la formació que dóna suport a Govern no veu bé que s’inclogui SDP en un eventual pacte

Enganxada de cartells liberal a Andorra la Vella durant l'inici de la campanya de les generals.. ARXIU
Enganxada de cartells liberal a Andorra la Vella durant l'inici de la campanya de les generals. | ARXIU

T. S.

La contundència amb què la cònsol d’Andorra la Vella i candidata de DA a les properes eleccions comunals, Conxita Marsol, s’ha pronunciat sobre la confecció de les candidatures no s’ha posat gens bé en els membres del comitè parroquial liberal de la capital. Entre demòcrates i liberals la relació no passa pel seu millor moment i, de fet, dins mateix dels liberals hi ha divergències sobre la confecció d’una eventual candidatura conjunta i els noms que haurien de defensar la formació en la candidatura transversal.

Marsol ha dit sense embuts els darrers dies que serà DA qui escollirà els dos primers de la llista. O el que és el mateix, serà fonamentalment la cònsol de la capital qui triarà company de ball sense que hi hagi d’haver una quota liberal. Hi ha diversos noms sobre el tauler, perquè fins i tot l’actual cònsol menor, Miquel Canturri, que es donava per fet que després d’uns quants mesos al càrrec no tindria cap aspiració de reelecció ara no veuria gens malament continuar si l’elector dóna la confiança a DA.

Però això és el de menys, ara per ara. L’enrabiada liberal seria notable. I la cònsol hauria comunicat en privat al grup negociador liberal el mateix que Marsol ja ha manifestat en públic: els dos primers de la candidatura els tria sí o sí DA. A més, hauria deixat clar als negociadors liberals que el seu pes és molt minso actualment a la capital i que poques exigències poden posar damunt la taula. Aquesta argumentació hauria fet treure foc pels queixals als liberals, que han de valorar els propers dies de manera interna quina resposta donar.

De fet, però, entre els liberals tampoc hi ha un parer unànime. Per diversos raons, com a mínim dues segons les fonts consultades. D’entrada, perquè hi ha una part del comitè local que no veu gens bé que Marsol hagi embastat un acord amb Progressistes-SDP i que ho hagi fet, a més a més, abans que amb ells mateixos. D’altra banda, tampoc no hi ha un acord intern sobre quines haurien de ser les persones liberals que en cas d’acord amb demòcrates haurien d’ocupar llocs de rellevància en una eventual candidatura conjunta.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
Josep
2.

Encara hi ha gent que no sap fins a on arriba la prepotència de la conxita. No es pot anar tant sobrat per la vida...algun dia ho pagará

  • 3
  • 0
lucy;
1.

Que trist es adonar-nos que la medicina que hem aplicat als altres no la volem per nosaltres!Un pais que "farda" de transparent, immaculat, legalista i estricte en el compliment de la llei (efectivament ho dic pel cas BPA), no pot tenir com a representant de les finances algú amb aquests dubtes sobre la seva reputació.Andorra, encara que sigui només com a mesura higiènica, ha de canviar de ministre de finances. No pot anar pel món signant convenis de transparència i equitat fiscal algú amb aquests antecedents. Serà just o no, però s'ha de fer. 
  • 13
  • 0

Comenta aquest article