Mobilitat

El Govern aporta la seva col·laboració a l'anàlisi dels projectes de tren i aeroport de la Cambra

Es formarà una comissió de seguiment per estudiar la viabilitat de les iniciatives que hi ha sobre la taula

Gallardo i Armengol, després de signar l'acord.. SFGA/CEsteve
Gallardo i Armengol, després de signar l'acord. | SFGA/CEsteve

B. N.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, han signat aquest dijous un conveni per regular la col·laboració en l'àmbit de les infraestructures amb l'objectiu d'analitzar la viabilitat per a desenvolupar accessos aeris i ferroviaris a Andorra. El conveni ratifica el suport institucional necessari per dur a terme els informes.

El suport del Govern es concretarà en dos aspectes. D'una banda permetrà que les gestions que es facin a nivell internacional tinguin l'aval institucional, i de l'altra els departaments del Govern participaran en els diversos estudis que s'hagin de realitzar con ara el d'impacte mediambiental de l'aeroport.

Segons Gallardo, "el Govern estarà al costat d'aquests projectes per avaluar des del rigor, les possibilitats reals d'encaix, amb realisme i amb transparència, amb la voluntat de combinar l'interès general i la sostenibilitat del país". La col·laboració del Govern permetrà que la Cambra no hagi de dependre únicament dels seus recursos ja que, en paraules del seu president, "Tenim els recursos que tenim i fins ara ho hem pagat amb diners que teniem a la reserva".

L'acord inclou l'aeroport i la connexió per tren amb França però en cap cas l'heliport. Gallardo ha reiterat que "estem a l'espera d'uns informes sobre l'heliport". Pel que fa al tren no es descarta l'estudi fet per un jove andorrà de connexió entre Sant Julià de Lòria i Puigcerdà. Gallardo i Armengol han anunciat que assistiran a la presentació del projecte que es farà el pròxim dia 18.

El conveni signat aquest dijous acorda la creació d'una comissió de seguiment que comptarà amb la presència de Gallardo i Armengol, i experts en funció dels punts a tractar.

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
Ens hem begut l'enteniment
6.

No entenc quins avantatges suposa un aeroport, tenint el de La Seu a tocar. Tot són estudis i tonteries que paga el poble i que com sempre només beneficia a quatre . Hem de protegir el nostre entorn i conservar l'Andorra que tots volem. Prou de postureig i destrossa. NO A L'AEROPORT!!!

  • 1
  • 0
Alguaire 2
5.

No cal fer un altre aeroport com l'Alguaire, on mai es pot atterrar pel mal temps, sense comptar quee aquest serà petit i un desastre ecològic.

  • 7
  • 1
Tot i més
Ep! Potser el més assenyat serà reclamar uns quants pams per Andorra a l'estació espacial internacional. Cal mirar cap al futur!
En resposta a Tot i més
JFK
4.

Si, i enlloc de Cape Cañaveral, es podría dir Cape Gallardo .... o Gallardo Space Center

  • 6
  • 1
Perot.
3.

El conveni signat aquest dijous acorda la creació d'una comissió de seguiment que comptarà amb la presència de Gallardo i Armengol, i experts en funció dels punts a tractar.


Lo important es buscar-se feina i reunions, mes reunions.... el objectiu ??? Cobrar de la vaca grassa....

  • 6
  • 1
Tot i més
2.

Ep! Potser el més assenyat serà reclamar uns quants pams per Andorra a l'estació espacial internacional. Cal mirar cap al futur!

  • 13
  • 2

Comenta aquest article