Salut alerta de la possible presència de listeriosi en un formatge que es ven a Andorra

El Govern comunica que l’únic producte que podria estar infectat pel bacteri és el formatge denominat ‘Pyrénées Llet Crua Vaca Moulis Prestige’ de quatre quilograms

Comentaris

-
-
L’àrea de Seguretat Alimentària del ministeri de Salut ha detectat un formatge fabricat a base de llet crua que és comercialitzat a Andorra i que podria contenir el bacteria de la listeriosi. Per ara, només s’ha detectat un producte, el ‘Pyrénées Llet Crua Vaca Moulis Prestige’ en el seu format de quatre quilograms i amb data de caducitat fixada per al 23 de novembre d’enguany.

En un comunicat, el Govern informa que el ministeri de Salut i l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn (ASAE) han rebut una alerta alimentària a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea en referència a la possible presència de ‘Listeria monocytogenes’ en un formatge fet a base de llet crua, habitualment venut al tall, procedent de França. Per aquest motiu s’ha procedit a retirar cautelarment el producte dels establiments que el venen. 

Ara per ara, el ministeri de Salut no té constància de cap persona afectada per aquest bacteri. Així i tot, es recomana a les persones que hagin comprat el producte que s’abstinguin de consumir-lo i el retornin al seu punt de venda. L’empresa fabricant d’aquest producte és SAS Le Molin, amb el número de registre sanitari FR 09.214.001 CE de Moulis, França. El Govern només té constància de la comercialització al Principat d’un dels productes afectats, que és, com s’ha dit, el lot 19170119 de ‘Pyrénées Llet Crua Vaca Moulis Prestige’ de quatre quilograms.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending