Política

Les dietes per als viatges dels consellers generals es queden en 100 euros diaris

Fins ara en rebien 130 i la junta de presidents ho ha aprovat aquest dilluns

La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila durant la roda de premsa d'aquest dilluns.. CONSELL GENERAL
La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | CONSELL GENERAL

Altaveu

La junta de presidents ha aprovat aquest dilluns el règim dels desplaçaments dels consellers generals a l’exterior. S’estableix un màxim de 100 euros per dia. S’entenen compreses dins d’aquest concepte les despeses relatives a manutenció, telèfon i desplaçaments locals i altres de personals. Les despeses suplementàries per atendre necessitats sobrevingudes o incidències produïdes durant el viatge es podran sotmetre a la consideració de la Sindicatura sol·licitant el seu abonament, degudament justificades i amb els comprovants de despesa corresponents. Fins ara els consellers general rebien 130 euros.

El passat mes de maig, la junta de presidents ja va aprovar els 100 euros diaris en concepte de dietes en els viatges dels consellers generals a l'estranger. De tota manera, el passat 9 de setembre, la subsíndica Meritxell Palmitjavila va explicar que s'estaven analitzant els viatges de les delegacions que s'han fet durant el mes de juliol abans de fer una proposta ferma. Pamitjavila ha indicat  que en aquells viatges es van detectar alguns desajustaments i que es van analitzar abans d'aprovar la quantitat definitiva. I aquesta no ha fet més que confirmar que els consellers s'hauran d'estrenyèr una mica el cinturó.

La junta de presidents també ha acordat reservar els dies  28 de novembre, 12 de desembre, 20 de desembre (Sant Tomàs), 9 i 23 de gener per tractar les iniciatives que estiguin disponibles pel Ple. Així mateix es reserven els dies 7 de novembre (a les 10 hores excepcionalment), 5 de desembre i 16 de gener per a dur a terme les sessions de preguntes amb resposta oral del Govern.

D'altra banda, en els propers dies els grups parlamentaris hauran de facilitar els noms dels candidats a formar part de la junta electoral de cara als comicis comunals del proper 15 de desembre. Finalment, s'ha acordat que Andorra assumeixi l’organització del Fòrum parlamentari dins dels actes de la Cimera iberoamericana durant la tardor del 2020.

 

 

 

Comentaris


Ordena per: Data  Més votats
Pere
Us imagineu una Andorra sense polítics ni funcionaris. 300.000.000 d'euros anuals a repartir entre el poble.
En resposta a Pere
Vols dir?
10.
Està molt bé el discurs populista, però... qui et netejaria els carrers? Qui et tramitaria la documentació amb l'administració pública? Qui t'embrancaria el comptador d'aigua perquè tinguis aigua corrent al teu edifici? Qui netejaria els camins de muntanya? Qui s'ocuparia d'organitzar actes esportius, socials i/o culturals per a que tinguis activitats d'oci? Qui vetllaria per la teva seguretat sense el servei de policia? Qui faria el manteniment de les carreteres?
Que el funcionariat està sobredimensionat, no t'ho discuteixo. però m'estimo més això que no pas viure en una anarquia total.
  • 0
  • 1
Reacció dels ciutadans i canvis JA!
9.
Aixo es una VERGONYA!!! Ja esta be que aquesta gent s'estigui rient dels ciutadans !!!! 100€ diaris de dieta ??? Pero a quin mon viviu ???? I cuan os costa el viatge doncs???? Que durmiu a un hostal? o aun Hotel de 5 ***** Tot pagat oi???Vinga va que ens preneu per rucs o que?!!! Que hi ha molta gent passant gana o que no arriben a final de mes perque o no tenen feina o perque tenen que pagar un lloguer de mes 1200€ al mes!!!! Pero aixo no os interresaa veritat, per aixo no , per els ciutadans no no? pero menjar be i tindre la panxa ben plena i una cadireta aixo si veritat? Vergonya tindrieu que tenir! A veure si fem canviar aixo de una vegada perque ja no se sosten de cap llloc!!!! Quina rabia!
  • 4
  • 1
Pere
20.000.000
En resposta a Pere
Marta m
8.

M'he equivocat, havia agafat 300.000 euros
300.000.000 surts a poc mes de 300 al mes per cap i vivint en una anarquia.
Em reafirmo en el meu comentari.
Ja ho veus, els andorrans que hem estudiat arqurectura a França tenim la humiltat de rectificar. Que els indepes no.

  • 0
  • 1
Pere
Vas molt malament de números. Deus ser un d'aquets arquitectes andorrans que estudien a França i com no saben calcular, els hi cauen les cases.

Mira, multiplica els 70.000 ciutadans d'Andorra - inclosos els outsiders que no tenen dret a vot- i ho multipliques per 4.000€ anuals, i et sortiran els 280.000.000 d'€, que ens costa part de la festa. Fins els 300.000.000 te'n regalo 20.000. Apa s'acabat la lliçó per avui.
En resposta a Pere
Pere
7.

20.000.000

  • 0
  • 1
Marta M.
Sortiriem a 4 € per cap.
Cansa tanta demagogia i discurs populista.
No tin res a favor dels politics ni m'agrada la politica pero ja n'hi ha prou de responsabilitzar-los de toooootes les desgracies.
On ha quedat la cultura de l'esforç?
En resposta a Marta M.
Pere
6.

Vas molt malament de números. Deus ser un d'aquets arquitectes andorrans que estudien a França i com no saben calcular, els hi cauen les cases.

Mira, multiplica els 70.000 ciutadans d'Andorra - inclosos els outsiders que no tenen dret a vot- i ho multipliques per 4.000€ anuals, i et sortiran els 280.000.000 d'€, que ens costa part de la festa. Fins els 300.000.000 te'n regalo 20.000. Apa s'acabat la lliçó per avui.

  • 4
  • 1

Comenta aquest article