Contracop del PS després del ‘no’ del Govern a la proposició de llei per l’habitatge

Els socialdemòcrates tramiten dues preguntes urgents per força a l’executiu a donar detalls sobre l’anunciat fons publicoprivat per posar pisos al mercat

Judith Salazar, Rosa Gili i Pere López en els seus seients a l'hemicicle del Consell General.
Judith Salazar, Rosa Gili i Pere López en els seus seients a l'hemicicle del Consell General.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat dues preguntes urgents de cara a la sessió de control que tindrà lloc aquest dimarts al Consell General. Totes dues són una reacció directa al criteri negatiu que, des del Govern, es emetre a la proposició de llei que volia destinar part dels fons de reserva de jubilació per impulsar la sortida al mercat de pisos a un cost de lloguer assequible. En concret, tant Pere López com Rosa Gili demanaran a l’executiu aclariments sobre la proposta d’un fons publicoprivat d’habitatge.

És en la pregunta formulada pel president del grup on es fa directament referència al criteri del Govern sobre la llei del PS, tot recordant que, amb aquesta, es vol “regular el mercat de l’habitatge de lloguer i acabar amb el sofriment i les dificultats que cada dia més persones pateixen en el nostre país”. Així, es recorda que des de Govern es va assegurar que es coincidia en “la necessitat que cal establir mesures que ajudin a resoldre el problema (...) i que el Fons de Reserva de Jubilació és una palanca financera interessant”. Malgrat això, el criteri apuntava que era preferible no modificar la llei de creació d’aquesta entitat i apostar per “un fons publicoprivat d’habitatge”. Per això, es demana a Govern “quina és la forma jurídica que tindrà” aquest fons i “quines modificacions legislatives” seran necessàries, tot apuntant “si és que la proposta està realment meditada”.

Per la seva banda, la qüestió formulada per Gili també fa referència a aquest fons publicoprivat. En aquest cas, però, recorda les declaracions fetes pel ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, sobre el tema i pregunta “quines entitats públiques seran partícips en aquest fons” i quines de privades, a banda de quines seran les seves aportacions i en què consistiran.

Les preguntes formaran part de l’ordre del dia de la sessió de control que s’iniciarà aquest dimarts a partir de les quatre de la tarda. Altres temes que s’abordaran seran l’explotació del casino, l’esllavissada de la Portalada o el projecte d’arbres de vent impulsat amb el pressupost participatiu.

Comentaris (1)

Trending